Gullit ziet opvallende kwaliteit bij Oranje en looft veranderingen

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 sep. 2024, 16:19
24 sep. 2024, 16:20
Ruud Gullit te gast bij het programma Rondo op Ziggo Sport
© Ziggo Sport - Ruud Gullit te gast bij het programma Rondo op Ziggo Sport

Ruud Gullit heeft vertrouwen in het Nederlands elftal. In zijn column voor in De Telegraaf maakt de voormalig international de balans op na de eerste twee wedstrijden in de Nations League. Gullit zag enkele positieve veranderingen en deelt ook complimenten uit aan bondscoach Ronald Koeman.

Ten opzichte van het EK ziet Gullit 'een andere' Van Dijk in het Nederlands elftal. De verdediger kreeg veel commentaar na zijn optredens in Duitsland. "Ook van mij heeft hij kritiek gekregen omdat hij niet leverde in het veld en met te veel randzaken bezig was. Hij is aanvoerder gebleven, maar was toch veel minder aanwezig dan voorheen. Dat is goed, want het betekent dat er ook veel minder te repareren valt voor hem bij Oranje", aldus de oud-voetballer.

Artikel gaat verder onder video

Ruud Gullit is positief over bondscoach Ronald Koeman

Gullit ziet dus een stijgende lijn bij Oranje en krijgt van Koeman het gevoel dat het Nederlands elftal bij de bondscoach in goede handen is. Volgens de oud-voetballer straalt Koeman uit dat de buitenwacht zich geen zorgen hoeft te maken over Oranje. "Opvallend vond ik dat je zelfs van buitenaf zag dat de sfeer binnen de selectie in positieve zin was veranderd. Om het goede gevoel vast te houden, gaat Koeman niet veel veranderen", denkt Gullit.

Lees ook: Dit is de vrouw van Ronald Koeman, op wie hij vreemd is gegaan

Ondanks zijn positieve woorden zag Gullit Nederland niet fantastisch voor de dag komen in de Nations League tegen Duitsland. "Wel zag je iedereen voor elkaar knokken, het uiterste geven en dan lukt het ook om toch een goed resultaat tegen Duitsland te boeken (2-2), terwijl je in grote fases de mindere was." Volgens de voormalig international is het een kwaliteit van het Nederlands elftal dat de ploeg, ongeacht de vorm, altijd een goed resultaat kan boeken. "Als het niet mooi kan, dan moet het maar zoals het kan. In Nederland staat goed voetbal voorop, maar je moet je op het internationale podium niet naïef gedragen. Ik vertrouw Koeman toe dat hij die stap kan maken met Oranje."

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Oekraïne uitgezonden?

Voor de toekomst verkeert de bondscoach van Oranje volgens Gullit zelfs in een luxepositie. "Een groot pluspunt voor Oranje is dat Koeman kan beschikken over drie verschillende typen spitsen (Joshua Zirkzee, Brian Brobbey en Wout Weghorst, red.) en voor een coach niets lekkerders dan dat. Zolang ze tenminste ook scoren."