Gullit onder de indruk van 'nieuwe' Oranjespeler: 'Hij snapt het gewoon'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
10 sep. 2024, 09:20
10 sep. 2024, 13:26
Joshua Zirkzee, Ruud Gullit, Oranje, Nations League, Ronald Koeman, Ziggo Sport, Rondo
© Ziggo Sport - Ruud Gullit onder de indruk van Joshua Zirkzee

Ruud Gullit is erg te spreken over het spel van Joshua Zirkzee in het Nederlands elftal. De international maakte tegen Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) zijn basisdebuut en deed dat met een goal en assist. Volgens de oud-international had de aanvaller 'wel drie assists kunnen hebben'.

Gullit houdt de verrichtingen van Zirkzee al langer in de gaten. Al enkele jaren geleden raakte de voormalig voetballer onder de indruk van de kwaliteiten van de spits. "Toen ik hem voor het eerst zag bij Nederland Onder 17 dacht ik: die jongen staat altijd op het goede plekje. Hij wandelt even en dan kiest hij zijn momenten uit", vertelde de enkelvoudig Ballon d'Or-winnaar bij voetbaltalkshow Rondo van Ziggo Sport.

Ruud Gullit onder de indruk van Joshua Zirkzee

"Het is heerlijk als je een spits hebt die je kan aanspelen en die niet bang is... Hij snapt het gewoon. Het is zó leuk om naar te kijken", was Gullit lovend. De oud-international noemt Zirkzee vervolgens 'een verbindingsspeler'. "Hij kan goed passen, hij ziet het heel goed. Ik geloof dat hij wel drie assists had kunnen hebben."

Lees ook: Opstelling Nederland tegen Duitsland: Koeman kan zich zorgen maken

De complimenten hielden vervolgens maar niet op. "Zirkzee weet precies waar hij moet lopen. Hij doet niet overdreven en zorgt er gewoon voor dat hij elke keer in de verbinding tussen de linies staat. Dat is heel fijn", klonk het uiterst positief. Volgens Gullit speelde het middenveld tegen Bosnië en Herzegovina ook beter door de aanwezigheid van de jonge spits. "Want als Zirkzee zich terug laat zakken en hij speelt meteen op de derde man, dan krijg je een vloeiend Nederlands elftal."

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Duitsland uitgezonden?

Lees meer over:

Ruud Gullit Joshua Zirkzee