Ruud Gullit denkt dat Ronald Koeman nu al spijt heeft

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
09 sep. 2024, 23:24
10 sep. 2024, 07:25
Ruud Gullit te gast bij het programma Rondo op Ziggo Sport
© Ziggo Sport - Ruud Gullit te gast bij het programma Rondo op Ziggo Sport

Ruud Gullit vindt het voorbarig dat Ronald Koeman reeds heeft aangekondigd dat Steven Bergwijn na zijn transfer van Ajax naar het Saudische Al-Ittihad niet meer hoeft te rekenen op een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Koeman zei vorige week op een persconferentie dat het boek voor Oranje wat hem betreft gesloten is voor Bergwijn.

Bergwijn maakte op de slotdag van de zomerse transferperiode de overstap van Ajax naar Al-Ittihad en dat was volgens de bondscoach geen sportieve stap. “Wat nou als Bergwijn opeens heel goed gaat spelen?”, vroeg Gullit zich maandag openlijk af in het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport. “N’Golo Kanté en Cristiano Ronaldo spelen ook in Saudi-Arabië, maar die spelen ook nog in het nationale elftal. Wat nu als Bergwijn straks heel goed gaat spelen? Is hij dan niet meer goed genoeg voor het Nederlands elftal?”

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: De reden waarom Weghorst en de Timbers het met elkaar aan de stok kregen

“Ik vind het te voorbarig van Koeman”, benadrukte de generatiegenoot van de bondscoach van Oranje. Bergwijn was niet gediend van de uitspraken van Koeman en toonde zich in een interview uiterst kritisch op de bondscoach. Bergwijn liet weten klaar te zijn met Koeman en niet meer in actie te willen komen onder de huidige bondscoach. Daarnaast trok hij de geloofwaardigheid van Koeman in twijfel.

Gullit kan zich de boosheid bij Bergwijn wel voorstellen. “Als je zo lang bij het Nederlands elftal hebt gespeeld, dan had je het toch anders willen horen. Iets galanter. En ik denk dat Koeman er ook wel een beetje spijt van heeft. Ik denk dat Bergwijn gepikeerd was. Hij had gedacht en gehoopt dat het iets meer credits zou krijgen.”

Lees ook: Koeman verklapt richting Nederland-Duitsland opnieuw basiskracht: ‘Ja, Valentijn'

René van der Gijp vindt op zijn beurt dat de slechte eigenschappen van Koeman momenteel te veel naar voren komen, zo gaf de analist aan in de podcast KieftJansenEgmondGijp. De oud-voetballer vreest daarom voor negativisme rondom het Nederlands elftal. "Hij heeft een paar slechte eigenschappen. Hij is heel achterdochtig. En cynisch, ontzettend cynisch", weet Van der Gijp.

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Duitsland uitgezonden?

De vaste gast van het programma Vandaag Inside stelt dat de laatste tijd niet de positieve eigenschappen van Koeman naar voren komen. "Het vervelende is dat zijn slechte eigenschappen alleen maar aan de oppervlakte komen. Door wat er gebeurd is met Bergwijn, daar heeft hij heel cynisch op gereageerd. Kijk, Ronald's cynische en achterdochtige kant komt nu een beetje te vaak naar boven. Hij moet zich weer even op die andere kant richten", oordeelt de oud-voetballer.

Lees meer over:

Nederland Steven Bergwijn