Koeman ziet Oranjespeler voor het eerst in 2024/25 hoofdrol pakken

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
06 okt. 2024, 09:01
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Het Nederlands elftal speelt deze maand in de Nations League tegen Hongarije en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman maakte afgelopen vrijdag de definitieve selectie van Oranje voor de duels op 11 en 14 oktober bekend. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zaterdag in actie kwamen.

Donyell Malen kwam in de twee voorbije duels van Borussia Dortmund - tactische keuzes en daarna ziekte - niet binnen de lijnen, maar deed zaterdag bijna een half uur mee. De aanvaller kon niet voorkomen dat 1. FC Union Berlin met 2-1 won. Jeremie Frimpong stapte evenmin als winnaar van het veld. Regerend landskampioen Bayer Leverkusen kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Holstein Kiel. Frimpong deed 77 minuten mee.

Artikel gaat verder onder video

Cody Gakpo pakt hoofdrol bij Liverpool

Liverpool zegevierde met 0-1 bij Crystal Palace. Cody Gakpo kreeg zijn eerste basisplaats in de Premier League dit seizoen en verzorgde de assist bij de winnende treffer van Diogo Jota. De aanvaller, die net als Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch negentig minuten speelde, had de meeste gecreëerde kansen (5) van alle spelers op het veld. De bijrol van Gakpo heeft meer te maken met de dominante start van zijn concurrent en clubtopscorer Luís Díaz onder Arne Slot.

Justin Kluivert ging met Bournemouth onderuit bij Leicester City: 1-0. De aanvallende middenvelder werd in de rust reeds naar de kant gehaald. Mark Flekken werd zaterdag driemaal gepasseerd, maar Brentford kwam wel als winnaar uit de strijd. De thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers eindigde in 5-3.

Lees ook: De Ligt noemt verrassende naam als beste verdediger waarmee hij samenspeelde

Inter boekte een zwaarbevochten zege op Torino: 3-2. Voor Denzel Dumfries en Stefan de Vrij zat er niet meer dan een invalbeurt in. Dumfries kwam na 68 minuten binnen de lijnen, terwijl De Vrij alleen de laatste 8 minuten van het duel mocht meedoen. Nick Olij leed met Sparta Rotterdam een 2-1 nederlaag tegen tien man van PSV.

Dertien Oranjespelers komen zondag in actie. Lutsharel Geertruida en Xavi Simons gaan zondag met RB Leipzig op bezoek bij 1. FC Heidenheim. Voor Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee staat met Manchester United een lastig uitduel bij het Aston Villa van Ian Maatsen op het programma, terwijl Bart Verbruggen, Mats Wieffer en Micky van de Ven elkaars tegenstanders zijn bij Brighton & Hove Albion - Tottenham Hotspur.

Lees ook: Driessen neemt het op voor Koeman en wijst met beschuldigende vinger naar UEFA

Quinten Timber speelt met Feyenoord een thuiswedstrijd tegen Feyenoord en het Ajax van Jorrel Hato en Brian Brobbey speelt tegen FC Groningen eveneens voor eigen publiek. Teun Koopmeiners speelt met Juventus al om 12.30 uur tegen Cagliari, terwijl Tijjani Reijnders van alle Oranje-internationals het laatst in actie komt. Fiorentina - AC Milan om 20.45 uur is de laatste wedstrijd van de zevende speeldag in de Serie A.