Koeman zet Driessen op zijn plek en vraagt respect van de journalist

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
03 sep. 2024, 11:37
04 sep. 2024, 18:43
Ronald Koeman, bondscoach, Oranje, Nederlands elftal, persconferentie
© ESPN - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ronald Koeman heeft tijdens de persconferentie aan Valentijn Driessen op zijn plek gezet. De journalist van De Telegraaf vond dat Memphis Depay nooit geleverd heeft in het Nederlands elftal. Daar was de bondscoach het absoluut niet mee eens en hij vroeg daarom respect aan de verslaggever.

Koeman gaf aan dat hij graag hoger en agressiever wil spelen met Oranje. Hij hoopt dat zijn ploeg met meer intensiteit gaat spelen en feller druk zet. "Maar dat ligt wel aan spelers die dat wil of niet kunnen", legde hij uit. Driessen vroeg vervolgens of de bondscoach genoeg internationals tot zijn beschikking heeft die daartoe in staat zijn. "Daar zullen we keihard voor aan het werk moeten, en dat is niet makkelijk", antwoordde Koeman.

Ronald Koeman vraagt respect van Valentijn Driessen

"Durf jij die keuzes dan te maken door Depay thuis te laten?", vroeg Driessen direct. "Nu hou je hem ook aan het lijntje, terwijl hij nooit geleverd heeft op eindtoernooien. En wat jij nu net zegt, dat doet hij niet." Van die vraag was Koeman echter helemaal niet gediend. "Valentijn, beetje respect in je vraagstelling. Memphis heeft nooit geleverd? De topscorer van Nederland. Leer nou eens een keer... Helaas selecteren ze niet door bij de krant, blijkbaar. Beetje respect in de vraagstelling. Ik neem veel van jou aan. Neem ook eens een keer iets van mij aan."

Lees ook: Koeman geeft signaal aan Bergwijn en neemt afscheid van drie Oranjespelers

Depay kreeg tijdens en na het EK in Duitsland veel kritiek. Ook Driessen gaf al meerdere malen zijn mening over de aanvaller. Volgens hem heeft hij niet geleverd. Depay heeft tot dusver 98 interlands achter zijn naam staan, daarin was hij 46 keer trefzeker. Op het EK was hij eenmaal trefzeker en bereidde hij één doelpunt voor. Omdat Depay momenteel zonder club zit, heeft de bondscoach hem niet opgenomen in zijn selectie voor de Nations League. "Memphis is dertig en laten we hopen dat hij een club gaat krijgen, fit wordt en gaat spelen. Dan is hij nog steeds een optie voor mij", aldus Koeman.