Koeman reageert op felle uitingen van Bergwijn: 'Het raakt me totaal niet'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
06 sep. 2024, 14:49
07 sep. 2024, 12:03
Steven Bergwijn, Ronald Koeman, Oranje, persconferentie, Nations League
© NOS - Ronald Koeman reageert op uitingen Steven Bergwijn

Ronald Koeman heeft tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal gereageerd op het uitgesproken interview van Steven Bergwijn. De bondscoach vertelde eerder deze week tijdens een persmoment dat aanvaller na zijn transfer naar Saudi-Arabië niet meer op een plek in Oranje hoeft te rekenen. Bergwijn gaf in gesprek met De Telegraaf vervolgens aan dat hij klaar was Koeman.

"Ronald, hoe is je humeur sinds vanochtend", begon ESPN-verslaggever Pascal Kamperman de persconferentie van Oranje. De journalist doelde daarmee op het uitgesproken interview van Bergwijn. "Goed. Ik heb het niet gelezen, wel gehoord. Het is logisch dat hij reageert, toch?", repliceerde Koeman. Kamperman vroeg vervolgens wat Koeman van de inhoud van het interview vond. "Daar zullen we het maar niet meer over hebben", reageerde de bondscoach rustig. "Of het me raakt? Nee, totaal niet. Ik heb over een sportieve ambitie gesproken. Dat ik deze stap niet van sportieve ambitie vind getuigen. Veel meer heb ik volgens mij niet gezegd."

Ronald Koeman reageert op interview van Steven Bergwijn

Bergwijn vond het niet kunnen dat Koeman zijn eigen internationals bekritiseerde in de media. De aanvaller zag dat eerder ook al gebeuren bij Brian Brobbey, zijn voormalig ploeggenoot bij Ajax. "Zo ga je niet met je eigen spelers om. Als hij zo doorgaat, dan verliest hij al zijn geloofwaardigheid", aldus de aanvaller. “Geloofwaardigheid, als je dat woord gebruikt... Als ik had gezegd dat ik vind dat dit een sportieve stap is voor hem, dán was ik ongeloofwaardig geweest", verzuchtte de bondscoach op de persconferentie.

Lees ook: Driessen haalt uit naar Koeman en noemt bondscoach van Oranje 'respectloos'

Koeman: “Of het handiger was geweest om dat even vooraf met hem te bespreken? Heel veel spelers bellen mij als ze een stap maken. Pascal, laten we het niet groter maken dan het is. Ik heb iets gezegd waar ik achter sta. Hij heeft nu gereageerd, dat is zijn goed recht. We gaan allebei verder met ons leven. Ik heb totaal geen problemen met Steven, helemaal niet. Ik denk dat ik een bondscoach ben geweest die hem altijd gesteund heeft en de kans heeft gegeven. Zelfs afgelopen zomer. Nogmaals, dat is onbelangrijk op dit moment.”