Ronald Koeman negeert teleurgestelde EK-ganger: 'Ik snap het niet'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
02 sep. 2024, 18:42
03 sep. 2024, 20:24
Ronald Koeman, Nederlands elftal, Oranje, Nederland - Engeland
© IMAGO/Mee Met Oranje - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Ian Maatsen vindt het jammer dat hij niet is opgenomen in de selectie van Ronald Koeman voor de Nations League. De linksback zat wel in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar behoort deze week tot de selectie van Jong Oranje. De bondscoach heeft de verdediger Aston Villa niet uitgelegd waarom hij is afgevallen.

Ian Maatsen zit niet bij de selectie van Ronald Koeman

Via de media vernam Maatsen vrijdag dat hij niet was opgeroepen voor Oranje. De ploeg van Koeman speelt twee wedstrijden in de Nations League. Bosnië en Herzegovina is op 7 september de tegenstander en drie dagen later wacht Duitsland. De verdediger zal echter met Jong Oranje in de EK-kwalificatie uitkomen. "Natuurlijk, ik ben een beetje teleurgesteld, maar uiteindelijk ben ik ook hier om mijn land te vertegenwoordigen", reageerde Maatsen voor de camera van ESPN.

Artikel gaat verder onder video

Lees ook: Koeman roept Kluivert op na nieuwe afmelding bij Oranje

Maatsen weet niet waarom hij geen uitnodiging voor het 'grote' Oranje heeft ontvangen. "Er zullen vast redenen voor zijn. Ik zou het eigenlijk niet weten. Geen idee. Eigenlijk snap ik het niet. Maar goed, we zijn nu hier, dus het is aan mij om te laten zien dat ik bij het eerste hoor", aldus de verdediger. Het blijft voor hem nog steeds 'een eer' om voor Jong Oranje te spelen. "Het geeft me motivatie om hartstikke mijn beste te doen, om zo snel mogelijk weer bij het eerste te komen."

Op het EK was Maatsen er wél bij. De verdediger werd op het laatste moment ingevlogen om de geblesseerde Frenkie de Jong te vervangen. Hij kwam echter niet in actie op het eindtoernooi in Duitsland en heeft zijn debuut voor het Nederlands elftal ook nog niet gemaakt. Hij kwam ook nog niet in actie voor Jong Oranje en kan dus zijn debuut voor de ploeg van Michael Reiziger maken. Sinds deze zomer staat de verdediger onder contract bij Aston Villa, dat zo'n 45 miljoen euro aan Chelsea voor hem betaalde.

Lees ook: International met 399 speelminuten in Oranje wordt vergeleken met Bellingham

Jong Oranje speelt op 5 september tegen Noord-Macedonië en drie dagen later treft de ploeg Georgië. Het team van Reiziger is tot dusver foutloos in de kwalificatiecyclus voor het EK in Slowakije van volgende zomer.