Koeman kijkt naar speler met 0 interlands: 'Hij scoort uit alle standen'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
08 okt. 2024, 09:23
09 okt. 2024, 11:12
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal
© IMAGO - Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal

Sem Steijn staat op de lijst bij het Nederlands elftal. Na de afmelding van de geblesseerd geraakte Teun Koopmeiners was de middenvelder van FC Twente in beeld als vervanger van de 21-voudig international. Uiteindelijk besloot Ronald Koeman toch PSV'er Guus Til op te roepen.

Koopmeiners viel zondag uit in de competitiewedstrijd tegen Cagliari (1-1). Maandag meldde hij zich geblesseerd af bij Koeman. Eerder miste de middenvelder van Juventus ook al het EK in Duitsland door een kwetsuur. Bovendien was hij er vorige maand vanwege transferperikelen niet bij in de eerste twee speelrondes van de Nations League. Nederland won destijds van Bosnië en Herzegovina (5-2) en speelde gelijk tegen Duitsland (2-2).

Artikel gaat verder onder video

Zit Sem Steijn bij het Nederlands elftal?

Valentijn Driessen vroeg tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal maandagmiddag of Steijn wel in aanmerking kwam als vervanger van Koopmeiners. "Daar hebben we wel over nagedacht", antwoordde Koeman. "Dat is een jongen die op de tien-positie speelt en een neusje voor de goal heeft wat niet onbelangrijk is, maar de keuze is gevallen op Til", aldus de bondscoach van het Nederlands elftal.

Lees ook: Oranje wacht na 7 maanden mogelijk alsnog nieuw experiment

Martijn Krabbendam van Voetbal International snapt dat wel. De journalist van Voetbal International is onder de indruk van de middenvelder. "Die gozer wordt steeds beter. Hij is denk ik één van de beste afmakers onder de middenvelders in de Eredivisie. Als je ziet hoe makkelijk hij scoort uit alle hoeken en standen; vallend, omhalen, alles erop en eraan. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, is hij absoluut een speler die ze hier in de gaten houden, wat Koeman ook bevestigde."

Lees ook: Kenneth Perez zou man met 76 Oranje-minuten voorlopig uit basiself weren

In de Eredivisie is Steijn momenteel de topscorer. In acht wedstrijden trof hij zeven keer het doel. Bovendien was hij trefzeker in de voorrondes van de Champions League tegen RB Salzburg (3-3). Vorig seizoen kwam de middenvelder tot 19 doelpunten in 34 officiële duels voor FC Twente. Steijn speelde eerder nog niet voor de jeugdteams van het Nederlands elftal.