Koeman cynisch na column Driessen: 'Hoop dat je daar heel blij van wordt'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
06 sep. 2024, 15:22
07 sep. 2024, 12:03
Ronald Koeman, Valentijn Driessen, Steven Bergwijn, Ian Maatsen, Oranje, Persconferentie, Nations League
© ESPN - Ronald Koeman reageert op de column van Valentijn Driessen

Ronald Koeman heeft tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal cynisch gereageerd op een column van Valentijn Driessen. De journalist schreef in De Telegraaf onder meer dat de bondscoach 'respectloos' was. Koeman was daar niet van gediend en reageerde tijdens het persmoment.

Nadat Driessen een vraag aan Koeman stelde, kwam de bondscoach zelf terug op de kritische column van de journalist. "Valentijn, jij kon ook weer even terugslaan vandaag. Ik hoop dat je daar heel blij van wordt." Driessen zag dat op een andere manier. "Terugslaan, dat valt toch wel mee?" Koeman ging daar echter niet verder op in, maar gaf wel nog een sneer mee. "Dat is vaak waarom ik niet reageer op media, omdat jullie in de gelukkige omstandigheid zijn dat jullie altijd het laatste woord hebben."

Artikel gaat verder onder video

Ronald Koeman reageert op kritiek van Valentijn Driessen

Driessen vroeg zich vervolgens af één belletje richting Bergwijn en Maatsen niet een logische actie was geweest. Beide internationals lieten eerder deze week weten dat ze het vervelend vonden dat ze hun niet-selectie in de media moesten vernemen. Koeman: "Ik vind van niet, maar jij mag vinden van wel." In zijn column schreef de journalist dat hij een telefoontje naar de spelers wél op zijn plek vond. "Het zou van respect getuigen als de bondscoach afvallers waarmee hij 42 dagen door Duitsland had getoerd tijdens het EK persoonlijk op de hoogte had gesteld", schreef Driessen. "De manier waarop hij Bergwijn aan de kant zette in zijn persconferentie is respectloos. Bergwijn speelde 16 van zijn 34 interlands onder Koemans gezag. Dan is één enkel belletje niet te veel gevraagd."

Lees ook: Koeman reageert op felle uitingen van Bergwijn: 'Het raakt me totaal niet'

Even later vroeg ook Willem Vissers naar het niet-bellen van de internationals. Hij was benieuwd of dat een 'generatieding' was, of juist een eigen keuze van Koeman. "Eén ding wat je niet moet doen, is vergelijken met vroeger. Dat is een andere tijd. Je moet altijd meegaan met je tijd", antwoordde Koeman. "Ik vind ook dat het keuzes zijn die je maakt. Je maakt een voorselectie, daar staan 35 spelers op. Nu zijn hier 23 spelers. Moet ik twaalf spelers bellen waarom ze er niet bij zitten? Ik vind dat je een relatie opbouwt met spelers. Dan is dat wel eens anders per individu. Alles uitleggen... Dat vind ik soms overdreven", antwoordde de bondscoach.

Vissers was benieuwd waar de grens lag om internationals wél of níét te bellen. Voor Koeman is er echter geen grens, zo antwoordde de bondscoach resoluut. Bergwijn valt voor hem niet onder een 'belgrens'. "De transfer was op de laatste avond. Toe maar... Laten we erover ophouden. Ik wens hem heel veel succes", besloot Koeman de persconferentie.