Van der Gijp ziet potentiële Oranjespeler bij Curaçao: 'Enorm talent'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
17 okt. 2024, 08:27
17 okt. 2024, 08:35
Livano Comenencia heeft zijn debuut voor Curaçao gemaakt
© IMAGO - Livano Comenencia heeft zijn debuut voor Curaçao gemaakt

Livano Comenencia heeft volgens René van der Gijp de potentie om in de toekomst voor het Nederlands elftal uit te komen. De twintigjarige verdediger annex middenvelder speelt momenteel onder bondscoach Dick Advocaat bij Curaçao.

Comenencia speelde zijn hele jeugd bij PSV en speelde voor Jong PSV zelfs zestig wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. In september 2023 maakte hij de overstap naar Juventus en speelt daar zijn wedstrijden in het Next Gen-elftal, het beloftenteam dat uitkomt in de Serie C. De rechtspoot speelde in de jeugdelftallen van het Nederlands elftal, maar werd door zijn Curaçaose afkomst deze interlandperiode voor het eerst opgeroepen door Advocaat.

Artikel gaat verder onder video

Is Livano Comenencia een versterking voor Oranje?

Vrijdag maakte Comenencia als invaller zijn debuut voor de nationale ploeg van Curaçao. "Dickie en de hele staf waren enorm onder de indruk van deze jongen. Juventus heeft hem weggehaald bij PSV en zo'n jongen heeft nu gekozen voor Curaçao", vertelde Van der Gijp woensdagavond bij Vandaag Inside. In het WK-kwalificatieduel met Grenada (0-0) kwam hij twintig minuten voor tijd binnen de lijnen voor Joshua Brenet binnen de lijnen. Maandag volgde zijn eerste basisplaats in de tweede wedstrijd tegen Grenada (1-0 winst).

Lees ook: Mario Been ziet speler met 0 interlands als oplossing 'spitsenprobleem' Oranje

"Dick en Casper van Eijck (bondsarts van Curaçao, red.) zeiden: Een groot talent, man", aldus Van der Gijp. Johan Derksen was ook onder de indruk: "Hij is de enige die daar, bij Curaçao, kan voetballen." Toch vond hij het nog te vroeg om Comenencia in Oranje te praten. Iets dat wel nog kan, want spelers onder de 21 jaar mogen maximaal drie interlands voor een land spelen, en dan alsnog kiezen voor een ander land. Van der Gijp zag dat wel zitten: "Het is een enorm talent."