Van der Gijp keihard voor vier Oranjespelers: ‘Die hebben maar één hersencel!’

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 jul. 2024, 09:34
René van der Gijp, Michel van Egmond, Rob Jansen en Wim Kieft
© KieftJansenEgmondGijp Podcast - V.l.n.r. René van der Gijp, Michel van Egmond, Rob Jansen en Wim Kieft

René van der Gijp is geschrokken van het gebrek aan communicatievaardigheden bij enkele spelers van het Nederlands elftal. Hij denkt dat het viertal kan leren van Novak Djokovic, die volgens hem een indrukwekkend interview gaf na afloop van de verloren Wimbledon-finale tegen Carlos Alcaraz.

Na de verloren finale op Wimbledon kwam Djokovic met lovende woorden over zijn tegenstander. Van der Gijp vond het interview erg mooi, zo vertelt hij in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Ik was verschrikkelijk onder de indruk van zijn woorden. De manier waarop hij alles vertelde… Dan zie ik gelijk weer Georginio Wijnaldum, Virgil van Dijk en Memphis Depay zitten..."

Artikel gaat verder onder video

René van der Gijp kritisch op Oranjespelers

Van der Gijp ziet de Oranjespelers zichzelf nooit zo openstellen. Michel van Egmond snapt dat wel. Volgens hem zitten de internationals niet te wachten op ‘die interviewtjes met Jeroen Stekelenburg’. "Maar zij snappen niet dat een interview héél veel waarde kan hebben", voegt hij toe. "Zoals jullie nu over Djokovic praten, zo zouden jullie ook over Depay kunnen praten als hij zich iets anders opstelt", aldus van Egmond.

“Als ik naar Van Dijk zit te kijken, weet ik ook wel dat het niet waar is wat hij zegt. Als ik naar Van Dijk, Wijnaldum, Memphis en Steven Bergwijn kijk, dan overheerst bij mij maar één gevoel: één hersencel”, repliceert Van der Gijp snel. "Eén hersencel. Ik zeg niet dat dat ook echt waar is, maar zo komen ze wel op mij over."