Reden van afwezigheid Jerdy Schouten bij Nederlands elftal onthuld

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
04 okt. 2024, 12:33
04 okt. 2024, 17:18
Nederlands elftal, Nederland - Engeland, Jerdy Schouten
© IMAGO - Het Nederlands elftal verliest met 1-2 van Engeland

Jerdy Schouten heeft zich vanwege een blessure afgemeld bij het Nederlands elftal, zo meldt De Telegraaf. Vrijdag liet Ronald Koeman de international buiten zijn selectie voor de interlands tegen Hongarije en Duitsland in de Nations League. Volgens de krant valt de kwetsuur mee en staat de middenvelder niet langdurig aan de kant. PSV-trainer Peter Bosz vertelde later op de dag tijdens een persconferentie dat de dertienvoudig international met 'algehele vermoeidheid' kampt.

"Hij (Schouten, red.) is niet fris en fit genoeg uit de wedstrijd tegen Sporting gekomen om te spelen tegen Sparta. Het is een algehele vermoeidheid", aldus Bosz. De afwezigheid van Schouten in de selectie van Oranje kwam als een grote verrassing. Eerder deze week was Schouten nog trefzeker in de Champions League tegen Sporting Portugal. Dankzij een heerlijke uithaal van de middenvelder kwam PSV al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Dat was echter niet voldoende voor de zege: 1-1. Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion) die niet op de voorlopige lijst stond, kreeg door het wegvallen van Schouten alsnog een uitnodiging voor Oranje.

Artikel gaat verder onder video

Jerdy Schouten ontbreekt door een blessure bij Oranje

Schouten is niet de enige PSV-speler die geblesseerd is afgehaakt voor de interlandperiode van Oranje. Zijn maatje Joey Veerman staat naar verwachting minimaal één maand aan de kant. De middenvelder raakte in het uitduel met Willem II (0-2) geblesseerd aan zijn lies. Hij mist daardoor enkele belangrijke wedstrijden met de Eindhovense ploeg en is mogelijk ook een vraagteken voor de volgende interlandperiode in november.

Lees meer: 'Lachwekkende' Oranjespeler wordt afgeslacht: 'Hij liep rond als een kip zonder kop'

Het was sowieso een beladen week voor Koeman. Sinds de bekendmaking van zijn voorselectie vielen er verschillende internationals weg met blessures. Naast Veerman en Schouten waren dat Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion) en Wout Weghorst (Ajax). Bij de bekendmaking van de definitieve selectie bleek ook dat Jurriën Timber (Arsenal) niet fit genoeg is. Ian Maatsen, die niet op de voorlopige lijst stond, werd daarom als vervanger opgeroepen.