Van der Vaart weet wat Koeman écht vindt van transfer Depay

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
08 sep. 2024, 08:53
08 sep. 2024, 09:07
Nederland - Bosnië Herzegovina , Rafael van der Vaart, Pierre van Hooijdonk, Ronald Koeman, Nederlands elftal, Memphis Depay, Oranje
© NOS - Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk weten wat Ronald Koeman echt vindt

Rafael van der Vaart weet wat Ronald Koeman vindt van de naderende transfer van Memphis Depay. De bondscoach van het Nederlands elftal liet zich daar zaterdagavond na het duel met Bosnië en Herzegovina (5-2) niet over uit. Voor de voormalig internationals is het echter wel duidelijk.

"Ik zal mijn vingers nu even niet weer branden, want anders krijg ik het hele land weer over mij heen", reageerde Koeman na de wedstrijd op vragen van NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. Van der Vaart vond het jammer de oefenmeester van Oranje zo op zijn woorden lette. "We willen allemaal een bondscoach die wat zegt. Als iemand niks zegt, word je namelijk doodziek van die interviews. Nu hebben we zo'n bondscoach, maar gaan we zeuren dat hij Steven Bergwijn eerst had moeten bellen", aldus de voormalig international tijdens de nabeschouwing van de NOS.

Artikel gaat verder onder video

Keert Memphis Depay nog terug bij het Nederlands elftal?

Van der Vaart vindt het te prijzen dat Koeman zijn eigen weg koos. "Of hij het nu wel of niet had moeten zeggen, hij had gewoon lekker zichzelf moeten blijven. Zo'n antwoord over Brazilië is ook helemaal niks. Ronald zeg gewoon wat je denkt", maakte de voormalig voetballer zijn punt. Presentator Gert van 't Hof was vervolgens benieuwd wat Koeman dan denkt over de transfer van Depay. Van der Vaart reageerde daar lachend op: "Hij is er niet blij mee."

Lees ook: Oranje-speler speelde tegen Bosnië 'zijn beste interland ooit'

Stekelenburg zag dat de jonge internationals een goede beurt maakte tegen Bosnië en Herzegovina. "Feit is wel, en dat bedoel ik positief, dat Memphis het nog moeilijk krijgt om met deze jonge jongens zo maar even terug te komen in het Nederlands elftal." Koeman antwoordde daar instemmend op. "Fitheid en wedstrijden spelen, dat heeft iedereen nodig. Dus we zullen zien in de komende periode hoe dat gaat."

Lees ook: Geschokte reacties op slachting van Matthijs de Ligt door 38-jarige Edin Dzeko

Van 't Hofzag dan ook een 'eerlijke' Koeman. "Memphis krijgt het ook gewoon moeilijk als de mensen harder op de deuren kloppen, toch Pierre (Van Hooijdonk, red.)." De voormalig international was het daarmee eens. "Zeker. Hij geeft ook terecht aan dat het bij Memphis met name om zijn fitheid draait, die is hele lange tijd onder de norm geweest. Dan heb je niet de Memphis in je team die je wil hebben." Schut vroeg zich vervolgens af of Depay in oktober wel bij Oranje kon zitten. Hij heeft momenteel namelijk nog geen club. "Als hij wel een club heeft, duurt het nog wel een paar weken voordat hij wedstrijdfit is", antwoordde Van Hooijdonk.

Van Hooijdonk wist alleen niet of Koeman daar naar kijkt. "In deze selectie zitten ook een aantal jongens die maar twee keer vijf minuten hebben gemaakt", repliceerde hij. "Het was mooie avond, maar we moeten niet meteen zeggen 'Memphis niet meer oproepen'. Memphis terug weer in vorm, dat is die nog steeds een meerwaarde voor Oranje", voegde Van der Vaart toe.