Oranje-dissonant revancheert zich knap: 'Trekken, duwen, knijpen en irriteren'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
21 okt. 2024, 13:45
21 okt. 2024, 13:46
De opstelling van Nederland in het uitduel met Duitsland
© IMAGO - De opstelling van Nederland in het uitduel met Duitsland

Quinten Timber kreeg zondagavond bij NOS Studio Voetbal veel complimenten voor zijn spel in de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord (1-5). De middenvelder van het Nederlands elftal blonk uit en was overal op het veld aanwezig. Ook Jong Oranje-middenvelder Antoni Milambo wordt geroemd na het duel van zaterdag. Eerder kreeg Timber veel kritiek na zijn optreden met Oranje tegen Duitsland.

Theo Janssen is diep onder de indruk van Timber. "Een geweldige speler", noemde de voormalig middenvelder van onder meer FC Twente en Vitesse hem. Volgens de analist heeft de Feyenoorder veel kwaliteit. "Sterk, kan uitstellen, je kan niet te kort op ‘m zitten want dan gebruikt hij zijn lichaam. Geef je hem iets te veel ruimte, dan kan hij je ook nog passeren." Paul Simonis, trainer van Go Ahead Eagles, had ook een bijzonder compliment voor Timber. "Hij is verrot. Hij loopt oorlogjes te maken met onze spelers. Trekken, duwen, knijpen, een beetje irriteren. Een keer liep hij hard door en had hij geel kunnen krijgen. Dat spel speelt hij ook heel goed."

Artikel gaat verder onder video

Quinten Timber krijgt complimenten van zijn tegenstander

Timber, vijfvoudig international van het Nederlands elftal, blonk vorige week ook al uit tijdens zijn basisdebuut in de Nations League tegen Hongarije (1-1). Enkele dagen later zakte hij echter door het ijs tegen Duitsland (1-0 verlies). Arno Vermeulen vindt het knap dat de middenvelder de knop zo snel weer om kon zetten. "Want hij kreeg een knauw bij het Nederlands elftal, waar het niet goed ging. Dan herstelt hij zich toch wel snel." Na de interland in Duitsland kreeg Timber kritiek, zo had hij volgens Valentijn Driessen een 'apathische houding'.

Lees ook: Miedema ondertekent brandbrief: 'Een stomp in de buik van het vrouwenvoetbal'

Timber maakte vlak voor rust de 0-3 in Deventer. Iets daarvoor had Milambo de tweede gemaakt voor de Rotterdammers. "Ik vond Milambo echt heel bijzonder gisteren (zaterdag, red.)", gaf Simonis toe. Ook Ibrahim Afellay zag de middenvelder van Jong Oranje een goede wedstrijd spelen. "Moet je kijken hoe het kan lopen. Milambo ontwikkelt zich geweldig, maar had niet in het elftal gestaan als Stengs bijvoorbeeld fit was geweest. Ik vind het wel mooi dat een jongen uit de eigen opleiding zijn kans grijpt."