Timber helemaal terug, Hato scoort, maar verliest en reserverol voor Aké

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
19 aug. 2024, 10:15
20 aug. 2024, 16:43
Jorrel Hato, Noa Lang, Nathan Aké, Quinten Timber, Oranje, voorselectie
© IMAGO / X OnsOranje - Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zondag in actie kwamen.

Quinten Timber is weer helemaal terug. Bij de eerste basisplek van het seizoen voor de middenvelder, die tot de voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina en Duitsland behoort, won Feyenoord simpel van PEC Zwolle (1-5). Jorrel Hato scoorde voor Ajax, maar hij verloor met zijn ploeg van NAC Breda (2-1). Ook Nathan Aké zal niet helemaal tevreden zijn. Manchester City won de lastige openingswedstrijd tegen Chelsea (0-2), maar de verdediger bleef het hele duel op de bank. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zondag in actie kwamen.

PSV pakte door een 1-3 zege bij Heracles op doelsaldo de koppositie in de Eredivisie. Met Oranje-internationals Noa Lang, Jerdy Schouten en Joey Veerman in de basis kwamen de Eindhovenaren in de tweede helft terug van een vroege achterstand. Jordan Teze, die waarschijnlijk naar AS Monaco vertrekt, viel een kwartier voor tijd in. Lang scoorde bijna, maar zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal. Ook Feyenoord wist te winnen. Met Lutsharel Geertruida en Quinten Timber in de basis werd PEC Zwolle met 1-5 verslagen. Justin Bijlow zat wederom op de bank. Voor Timber was het zijn eerste basisplaats van het seizoen.

Artikel gaat verder onder video

Jorrel Hato scoort zijn tweede goal van het seizoen

Bij Ajax zal men een stuk minder blij zijn. De ploeg verloor namelijk met 2-1 van NAC Breda. Na een achterstand kopte Jorrel Hato de gelijkmaker (zijn tweede treffer van het seizoen) binnen en gingen de Amsterdammers met invallers Kenneth Taylor en Steven Bergwijn op zoek naar de winnende. Het was echter NAC dat in blessuretijd de winnende treffer maakte. Brian Brobbey begon in de basis en werd na 66 minuten gewisseld.

Lees ook: Frimpong gaat vrolijk verder, heldenrol Zirkzee en Simons scoort

Mark Flekken startte het seizoen goed met Brentford. De doelman moest weliswaar één keer vissen (eigen doelpunt Ethan Pinnock), maar won wel met 2-1 van Crystal Palace. Nathan Aké had geen basisplek. De verdediger zag Manchester City de lastige openingswedstrijd tegen Chelsea met 0-2 winnen, maar bleef de hele wedstrijd op de bank.

Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) en Teun Koopmeiners (Atalanta) komt maandagavond in actie.