Pijnlijke beelden van Memphis Depay in Brazilië al ruim 2 miljoen keer bekeken

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
01 okt. 2024, 17:14
01 okt. 2024, 17:21
Memphis Depay maakt een transfer naar Corinthians
© IMAGO/Mee Met Oranje - Memphis Depay maakte een transfer naar Corinthians

Memphis Depay kende zondagavond geen goede invalbeurt bij Corinthians. De 98-voudig international van het Nederlands elftal kwam na een uur binnen de lijnen tegen São Paulo (3-1 verlies) en grossierde in mislukte acties. Een compilatie van zijn mindere momenten is al ruim twee miljoen keer bekeken op X.

Depay had 23 balcontacten en verstuurde 14 passes, waarvan er 9 aankwamen. Hij mocht ook een vrije trap nemen en schoot ruim naast. In de compilatie wordt de focus gelegd op mislukte passes, acties en de vrije trap. "Corinthians verloor van São Paulo, verkeert in de degradatiezone en inmiddels beginnen mensen al te praten over de prestaties van Depay. In Brazilië hebben ze deze compilatie al gemaakt", luidt het bijschrift op X. Inmiddels heeft de video al meer dan twee miljoen views.

Memphis Depay kent slechte invalbeurt bij Corinthians

Afgelopen zomer zat Depay lange tijd zonder club. Ronald Koeman selecteerde hem daarom niet voor de eerste speelronde van de Nations League. Zijn overstap naar Brazilië hing in die periode wel al in de lucht. Steven Bergwijn hoeft vanwege zijn transfer naar Saoedi-Arabië niet meer op een uitnodiging voor Oranje te rekenen, maar de bondscoach liet eerder doorschemeren dat Depay wél een optie voor het Nederlands elftal blijft. "Ik denk dat het niveau van de competitie anders is", beargumenteerde de oefenmeester van Oranje.

Tekst gaat verder onder de video.

Lees ook: Topscorer aller tijden Premier League weggeblazen door 'briljante' Oranjespeler

Depay viel al in de tussentijd al enkele malen in voor zijn nieuwe werkgever, maar behoorde ook niet tot de voorselectie voor de tweede speelronde van de Nations League. De aanvaller is echter nog niet afgeschreven. "Dat ligt aan het feit of hij fit is, gaat spelen en zijn niveau haalt. Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Ik heb ook even gegoogeld hoe die competitie daar eruitziet. Volgens mij hebben ze 25 wedstrijden gespeeld. Maar goed: dat zien we wel, dat weet ik op dit moment niet", zei Koeman tijdens een persmoment.