Pijnlijk verlies Nederland in oefenwedstrijd Duitsland

Stef Stef
15 nov. 2011, 22:42
27 nov. 2017, 13:54

Nederland heeft vanavond op een pijnlijke manier van Duitsland verloren. In de vooraf als spannende clash betitelde wedstrijd tegen eeuwige rivaal Duitsland werd Nederland kansloos van de mat geveegd met 3 - 0.Alleen in de eerste paar minuten van de wedstrijd leek het erop dat Oranje voor een goed resultaat kon gaan maar na de 1-0 van Müller was er voor de Nederlandse fans weinig meer te genieten.Bij het Nederlandse team ging er teveel fout om een goede aanval op te zetten en het goede combinatiespel van Duitsland zette de oranjedefensie telkens weer onder zware druk. Nog voor het rustsignaal maakte Miroslaw Klose er met een krachtige kopbal 2-0 van.Na rust probeerde Oranje nog wel aan te zetten maar tot gevaarlijke kansen kwam de ploeg van bondscoach van Marwijk maar zelden. De Duitsers kwamen er regelmatig met gevaarlijke counters uit en Nederland maakte het zichzelf met veelvuldig balverlies erg lastig. De 3-0 van Duitsland werd ook ingeleid met balverlies op het Nederlandse middenveld. De combinatie van de Duitsers die de oranjedefensie daarna kapot speelde was het meest pijnlijke moment van de avond. Daarna mocht het Nederlands elftal blij zijn dat de schade beperkt bleef tot 3-0.Een grote nederlaag tegen onze grote rivaal en genoeg werk voor de bondscoach in de aanloop naar het EK in Polen en Oekraine. Gelukkig is het nog een half jaar en tijd genoeg voor alle toppers om weer fit te worden zodat we straks op het EK revanche kunnen nemen op deze nederlaag.