Pierre van Hooijdonk vindt Oranje-international ‘een onhandelbaar kind'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
26 aug. 2024, 09:40
27 aug. 2024, 18:08
Pierre van Hooijdonk, analist van de NOS
© NOS - Pierre van Hooijdonk, analist van de NOS

Pierre van Hooijdonk is niet te spreken over de houding van Noa Lang na diens wissel in de wedstrijd tussen Almere City en PSV (1-7). Peter Bosz wisselde de aanvaller van het Nederlands elftal na een uur en de international liet merken dat hij dat niet leuk vond. Van Hooijdonk heeft geen goed woord over voor die reactie en noemt hem een 'onhandelbaar kind'.

Lang begon goed aan het duel tegen Almere City en verzorgde de assists bij de 0-1. Bosz haalde hem toch na een uur naar de kant voor Couhaib Driouech, die vrijwel meteen scoorde. Op weg naar de reservebank toonde de gewisselde aanvaller zijn ongenoegen tegen van alles en nog wat aan te schoppen. Onder meer een microfoon en krat bidons moesten het ontgelden.

Artikel gaat verder onder video

Noa Lang ontvangt flinke kritiek van Pierre van Hooijdonk

De beelden werden zondagavond in Studio Voetbal bij de NOS nogmaals getoond en Van Hooijdonk stak zijn mening vervolgens niet onder stoelen of banken. "Ik probeer altijd een beetje door bepaalde typetjes heen te kijken, want anders beïnvloedt het mijn manier hoe ik naar het spel kijk. Ik vind hem echt een geweldige speler, maar dit gedrag… Ik word daar zo vreselijk moe van", verzuchtte Van Hooijdonk. "Dan denk ik wel: wat gaat er nou in je hoofd om? Maar dat is de maatschappij van tegenwoordig, lekker met zachte handschoentjes behandelen."

Lees ook: Cody Gakpo mist belangrijke speler bij Oranje: 'Hij heeft mij erg geholpen'

"Hij begon vorig jaar geweldig, maar daarna heeft PSV eigenlijk niets meer aan hem gehad. Die hamstringblessure kwam elke keer weer terug", aldus Van Hooijdonk. Na zijn blessure is Bosz voorzichtig met Lang, die dusver in alle officiële wedstrijden van de Eindhovenaren dit seizoen in actie kwam. "Nu een nieuw seizoen en dan is PSV waarschijnlijk gewoon voorzichtig met hem. Dat is toch hartstikke logisch? Als je dat dan zelf nog steeds niet begrijpt… Je loopt daar en hebt zo’n honderd meter de tijd om tot bezinning te komen." Ook tafelgast Rafael van der Vaart snapte niks van de reactie. "Ik hoop dat Lang zich een beetje schaamt voor zijn gedrag."

Lees ook: ESPN ziet opvolger van Memphis Depay als eerste spits van Oranje

Lang speelde tot dusver tien interlands, waarin hij tweemaal trefzeker was. Op 8 oktober 2021 debuteerde hij onder toenmalig bondscoach Louis van Gaal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (0-1 winst). De aanvaller behoorde door een blessure niet tot de EK-selectie van Ronald Koeman dit jaar. De huidige bondscoach heeft hem wel opgenomen in zijn voorselectie voor de Nations League-duels met met Bosnië en Herzegovina en Duitsland.