Oud-Oranjespeler Elia verlaat woedend sportpark na vroege wissel in amateurduel

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
30 sep. 2024, 13:19
30 sep. 2024, 13:24
Eljero Elia, Oranje, Nederlands elftal, Feyenoord, FC Skillz
© IMAGO - Eljere Elia verlaat woedend sportpark na vroege wissel in amateurduel

Eljero Elia heeft zondagmiddag boos het sportpark van amateurclub FC Skillz verlaten. De voormalig international van het Nederlands elftal werd in de rust gewisseld bij de eersteklasser. De beslissing van trainer Oussama Bekkaoui viel echter verkeerd bij de 37-jarige oud-speler van onder meer Feyenoord en Juventus.

Elia sloot afgelopen zomer aan bij FC Skillz uit Den Haag. Bij de eersteklasser wilde hij 'zonder druk' lekker voetballen, zo liet hij eerder weten. Zondagmiddag stond de dertigvoudig international voor het eerst in de basis bij zijn nieuwe club. Coch Bekkaoui stelde zijn nieuwe speler niet als buitenspeler op, maar als verdedigende middenvelder. In de rust besloot de trainer om Elia naar de kant te halen en daar was de voetballer het niet mee eens.

Artikel gaat verder onder video

Oud-Oranjespeler Eljero Elia speelt voor amateurclub FC Skillz

De vroege wissel werd door Elia niet op prijs gesteld en vervolgens verliet hij in de tweede helft boos het sportpark. "De emoties zitten nu hoog bij Eljero. In zulke gevallen is het het beste om de emoties eerst wat te laten bezinken. Ja, en dan dinsdag met elkaar aan tafel te gaan zitten", reageerde clubvoorzitter Terry Konings na afloop tegenover het Algemeen Dagblad. Ook Bekkaoui liet van zich horen. "Ik heb de beslissing van die wissel als trainer genomen en ik sta daar helemaal achter. Zoiets doe je puur op basis van het spel. We zullen dit dinsdag verder oppakken."

Lees ook: De 'Ronald Koeman Cup' moet ‘Bergwijn-discussie’ voor altijd beslechten

FC Skillz wist de thuiswedstrijd tegen HVV overigens wel met 2-1 te winnen. Alle doelpunten vielen in het eerste kwartier van de wedstrijd. Elia heeft dertig interlands achter zijn naam staan. Hij maakte zijn debuut op 5 september 2009 in de oefenwedstrijd tegen Japan (3-0 winst). In zijn eerste minuten in het Oranje gaf hij gelijk twee assists. Op 4 juni 2016 maakte hij als invaller zijn laatste minuten in het Nederlands elftal in het oefenduel met Italië (1-1). In totaal scoorde Elia twee doelpunten en gaf hij vier assists bij Nederland.

Lees meer over:

Eljero Elia