Tweetal uit Oranje-voorselectie valt in de prijzen op prestigieus voetbalgala

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
21 aug. 2024, 11:24
21 aug. 2024, 11:26
De opstelling van Nederland tegen Engeland op het EK
© IMAGO - De opstelling van Nederland tegen Engeland op het EK

Crysencio Summerville is dinsdagavond bij de PFA Awards uitgeroepen tot Speler van het Jaar van de Championship. De aanvaller, die door bondscoach Ronald Koeman is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, was afgelopen seizoen goed voor negentien goals en negen assists bij Leeds United. Ook Virgil van Dijk viel in de prijzen.

Summerville, die deze zomer voor zo’n dertig miljoen naar West Ham United ging, blonk afgelopen jaar uit in de Championship en neemt de titel over van Ajax-speler Chuba Akpom, die in 2023 de titel kreeg. Koeman nam Summerville door zijn goede prestaties op in de voorselectie voor de Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina en Duitsland. Summerville heeft zijn debuut voor Oranje nog niet gemaakt. Wel speelde hij tot dusver acht keer voor Jong Oranje (twee doelpunten).

Artikel gaat verder onder video

Crysencio Summerville en Virgil van Dijk zijn in de prijzen gevallen

Van Dijk kreeg een plek in het Premier League Team van het Jaar, samen met David Raya, William Saliba, Gabriel Magalhães, Kyle Walker, Rodri, Declan Rice, Martin Odegaard, Phil Foden, Erling Haaland en Ollie Watkins. De aanvoerder van Oranje werd voor de vierde keer in het team opgenomen.

Lees ook: ESPN ziet opvolger van Memphis Depay als eerste spits van Oranje

De PFA (Professional Footballers' Association) deelt jaarlijks de PFA Awards uit. Daarin worden onder meer de beste speler en het grootste talent van de Premier League verkozen. Die eretitels gingen dinsdagavond naar respectievelijk Phil Foden en Cole Palmer gegaan.