Zorgen om uitgevallen Oranjespeler: 'Hem lang missen zou een aderlating zijn'

24 okt. 2024, 10:03
24 okt. 2024, 10:20
Oranjespeler Xavi Simons raakt geblesseerd bij RB Leipzig
© Ziggo Sport - Oranjespeler Xavi Simons raakt geblesseerd bij RB Leipzig

RB Leipzig-speler Xavi Simons viel woensdagavond geblesseerd uit in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (0-1 verlies). De aanvaller van het Nederlands elftal had veel last van zijn enkel en verliet hinkend het veld. Na afloop sprak trainer Marco Rose zijn zorgen uit.

Rond de zeventigste minuut vuurde Simons een schot af op Liverpool-doelman Caoimhín Kelleher. Zijn inzet werd met moeite tegengehouden door de doelman en de aanvaller werd na zijn poging geraakt door Alexis Mac Allister. De 24-voudig international van het Nederlands elftal had veel pijn en bleef op de grond liggen. Hij probeerde het vervolgens wel nog, maar enkele minuten later kwam de Oranjespeler in botsing met Liverpool-back Andy Robertson. Vervolgens verliet hij met een door vertrokken gezicht al hinkend het veld.

Xavi Simons verlaat geblesseerd het veld bij RB Leipzig

Na afloop gaf Rose tijdens de persconferentie meer informatie over de kwetsuur van Simons. "Xavi heeft zijn enkel verdraaid. Hij heeft pijn. Het is te vroeg om te zeggen hoe ernstig het is. We moeten de situatie aankijken. Maar hem lang missen zou een aderlating zijn." Aanvoerder Willi Orbán was echter positief gestemd. "Ik denk dat hij alleen een tik heeft gekregen. Dan is het vooral pijn en is er geen sprake van een echte blessure."

Simons was dit seizoen tot dusver goed voor drie doelpunten en twee assists in elf officiële wedstrijden voor RB Leipzig. De aanvaller is ook vaste basisspeler onder bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Oranje speelt volgende maand de laatste twee groepswedstrijden in de Nations League. 16 november wacht Hongarije en op 19 november volgt een uitduel met Bosnië en Herzegovina.