24-voudig Oranje-international 'tot jaarwisseling' uitgeschakeld door blessure

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 okt. 2024, 16:11
25 okt. 2024, 09:07
Blessurenieuws voor Ronald Koeman bij het Nederlands elftal
© IMAGO - Blessurenieuws voor Ronald Koeman bij het Nederlands elftal

Xavi Simons is enkele weken uit de roulatie door een enkelblessure, zo meldt zijn club RB Leipzig donderdagmiddag. De aanvaller van het Nederlands elftal viel woensdag geblesseerd uit in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (0-1 verlies). Later op de dag werd ook bekend dat Jerdy Schouten de komende weken uit de roulatie is.

Simons was dit seizoen tot dusver goed voor drie doelpunten en twee assists in elf officiële wedstrijden voor RB Leipzig. De aanvaller is ook vaste basisspeler onder bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Oranje speelt volgende maand de laatste twee groepswedstrijden in de Nations League. 16 november wacht Hongarije en op 19 november volgt een uitduel met Bosnië en Herzegovina. Naar verwachting komen beide duels te vroeg voor Simons. Volgens het Duitse Kicker is Simons tot de jaarwisseling uitgeschakeld. RB Leipzig doet echter geen uitspraken over de herstelduur.

Xavi Simons enkele weken uitgeschakeld door blessure

Rond de zeventigste minuut vuurde Simons woensdagavond een schot af op Liverpool-doelman Caoimhín Kelleher. Zijn inzet werd met moeite tegengehouden door de doelman en de aanvaller werd na zijn poging geraakt door Alexis Mac Allister. De 24-voudig international van het Nederlands elftal had veel pijn en bleef op de grond liggen. Hij probeerde het vervolgens wel nog, maar enkele minuten later kwam de Oranjespeler in botsing met Liverpool-back Andy Robertson. Vervolgens werd hij op de schouders van de clubmedici, al hinkend, van het veld gedragen. Zijn gezicht was door de pijn vertrokken.

Lees ook: Nieuwe thuisbasis voor Oranje? KNVB denkt na bijna 60 jaar aan vertrek uit Zeist

Na afloop gaf trainer Rose tijdens de persconferentie al meer informatie over de kwetsuur van Simons. Hij hield toen al rekening met slecht nieuws. "Xavi heeft zijn enkel verdraaid. Hij heeft pijn. Het is te vroeg om te zeggen hoe ernstig het is. We moeten de situatie aankijken. Maar hem lang missen zou een aderlating zijn." Aanvoerder Willi Orbán was tijdens het persmoment wel nog positief gestemd. "Ik denk dat hij alleen een tik heeft gekregen. Dan is het vooral pijn en is er geen sprake van een echte blessure." De blessure bleek na onderzoek echter toch een stuk serieuzer.

Lees meer over:

Xavi Simons X. Simons