9-voudig Oranje-international dicht bij rentree na 15 maanden blessureleed

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 okt. 2024, 16:52
Oranjespeler Tyrell Malacia is dicht bij zijn rentree
© IMAGO - Oranjespeler Tyrell Malacia is dicht bij zijn rentree

Tyrell Malacia nadert zijn rentree bij Manchester United, zo meldt Voetbal International. De verdediger van het Nederlands elftal staat al meer dan een jaar aan de kant door een zware blessure. Mogelijk komt hij nog deze maand weer in actie.

Malacia kwam op 14 juni 2023 voor het laatst in actie in een officiële wedstrijd. De verdediger speelde destijds een kwartier in het verloren Nations League-duel met Kroatië (2-4). Niet veel later liep de negenvoudig international een knieblessure op. Volgens de eerste schattingen zou hij een half jaar uit de roulatie zijn, maar de oud-speler van Feyenoord kreeg meerdere malen met een terugval in zijn herstel te maken. Inmiddels staat hij al vijftien maanden aan de kant.

Artikel gaat verder onder video

Tyrell Malacia is dicht bij zijn rentree bij Manchester United

Sinds korte tijd traint Malacia weer volledig mee met de spelersgroep van Manchester United en bij zijn terugkomst werd hij met luid applaus onthaald door zijn teamgenoten. Volgens Voetbal International mikt hij nu op een snelle terugkeer en wil hij eindelijk een punt zetten achter de zware periode.

Lees ook: Jong Oranje-speler heeft bijzonder doel: 'Ik wil wereldkampioen boksen worden'

Malacia debuteerde op 4 september 2021 in het Nederlands elftal. Hij speelde destijds negentig minuten mee in het WK-kwalificatieduel met Montenegro (4-0 winst). Bij zijn debuut was de verdediger gelijk goed voor een assist. Hij werd uiteindelijk niet geselecteerd voor het WK van 2022 in Qatar en daar had hij het destijds moeilijk mee.

Lees meer over:

Tyrell Malacia Tyrell Malacia