Ryan Gravenberch deelt zijn grote 'geheim': 'Het gaat ook over het leven'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 okt. 2024, 08:46
07 okt. 2024, 08:56
Het Nederlands elftal viert een doelpunt in een interland.
© IMAGO - Het Nederlands elftal viert een doelpunt in een interland.

Ryan Gravenberch is in topvorm bij Liverpool. De middenvelder van het Nederlands elftal miste nog geen enkele minuut in de Premier League en Champions League en is trainer Arne Slot daar dankbaar voor. Volgens de veertienvoudig international is de coach het 'geheim' achter zijn recente prestaties.

Dit seizoen maakt Gravenberch zijn doorbraak mee bij Liverpool. De middenvelder kwam vorig jaar over van Bayern München, maar wist onder trainer Jürgen Klopp nog geen basisplaats te veroveren. Dit seizoen is dat onder de nieuwe coach Slot wel gelukt. "De trainer geeft mij het vertrouwen en stelt mij op", vertelt Gravenberch in gesprek met ESPN. "Het gaat goed. Ik doe gewoon mijn eigen ding. De dingen die ik bij Ajax deed, doe ik nu ook", aldus de middenvelder van Liverpool.

Ryan Gravenberch heeft een verklaring voor zijn topvorm

Gravenberch maakt door zijn goede prestaties zelfs kans op de 'Speler van de Maandtitel' in de Premier League. Volgens de middenvelder was dat nooit mogelijk zonder Slot. "Ik bespreek van alles met hem. Vorig seizoen hebben we ook al gesproken en dan gaat het ook over het leven. Ik heb een goede band met hem en ik ben heel blij dat hij er is. We denken hetzelfde. Hij houdt van voetbal en de opbouw van achteruit. Dat ligt mij ook super goed", vertelt hij.

Lees ook: Weghorst moet Kraay op tv corrigeren na opmerking over Koeman

Zaterdag won zijn ploeg met 0-1 van Crystal Palace en na afloop kreeg Gravenberch een 8 van Daily Mail, het hoogste cijfer van alle spelers. Met zijn spel maakte hij opnieuw grote indruk. Jan Mulder was in de Volkskrant ook lovend over de international van Oranje. "Zijn stijl vind ik van een zeldzame schoonheid. Hoe hij loopt, er hoeft eigenlijk geen bal aan te pas te komen. Hoe hij laatst speelde tegen Manchester United en tegen Duitsland, dat is echt de hoogste klasse. Dat zachte bewegen, je bek viel er gewoon van open."