Oranjespeler krijgt hevige kritiek: 'Stop met dit soort domme fratsen!'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
21 okt. 2024, 09:45
Verslaggever Arno Vermeulen
© NOS - Verslaggever Arno Vermeulen

Arno Vermeulen heeft zich tijdens de wedstrijd tussen AZ en PSV (1-2) geërgerd aan Noa Lang. De aanvaller van het Nederlands elftal startte na lange tijd weer in de basis en wist ook te scoren. Na zijn doelpunt maakte hij enkele opmerkelijke gebaren. De analist vraagt zich af waarom Lang dit doet en of hij er zelf gelukkiger van wordt.

Na twintig minuten maakte Lang de 0-2 voor PSV en hij riep na zijn doelpunt enkele woorden richting de camera. Op TikTok maakte de aanvaller later zelf bekend dat hij 'Noano is the baddest' zei. Die zin is een verwijzing naar de tekst uit een nieuw nummer dat de tienvoudig international van het Nederlands elftal vrijdag uitbrengt met rapper Ronnie Flex. Bovendien maakte Lang na zijn goal wat 'praatgebaren' richting het publiek.

Noa Lang krijgt kritiek op zijn gedrag bij PSV

Vermeulen ergerde zich flink aan de acties van Lang. "Wat bedoelt hij eigenlijk hiermee? Het is wel irritant wat hij doet", aldus de analist bij NOS Studio Voetbal. De verslaggever zag de aanvaller weggetrokken worden door enkele ploeggenoten. "Die snappen dat het gewoon onhandig is. Ga gewoon lekker voetballen en zorg dat je laat zien wat je echt kan. Houd op met dit soort domme fratsen. Je krijgt zoveel mensen die zich aan jou gaan ergeren. Wat bereik je daar dan mee?"

Lees ook: Theo Janssen geeft Ajax schuld van tekortkomingen Oranje-spits Brian Brobbey

Vermeulen vraagt zich vervolgens af of Lang er echt 'vrolijker' van wordt. "Ik denk dat PSV dit ook niet heel erg leuk vindt. Gewoon niet doen! Ga beter voetballen. Zorg dat je echt het geld waard bent dat je tot nu toe niet waard bent geweest voor je club. Voor iedereen is het irritant. En wordt hij er nou gelukkiger van dat hij dat doet?" Sinds zijn transfer naar Eindhoven kwakkelt de speler met zijn fitheid. Zijn laatste interland dateert daardoor van 9 oktober vorig jaar. In de EK-kwalificatiereeks kwam hij op bezoek bij Ierland (1-2 winst) vlak voor tijd in het veld.

Lees meer over:

Noa Lang Noa Lang