Quinten Timber schittert in CL, balverlies Xavi Simons leidt echec in

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
02 okt. 2024, 23:03
02 okt. 2024, 23:04
Een overzicht van de Oranjespelers die woensdag in de Champions League in actie kwamen.
© IMAGO/Mee Met Oranje - Een overzicht van de Oranjespelers die woensdag in de Champions League in actie kwamen.

Het Nederlands elftal speelt deze maand in de Nations League tegen Hongarije en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman maakte vorige maand de voorselectie van Oranje bekend. Komende vrijdag na het middaguur wordt de definitieve selectie bekend. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die woensdagavond in actie kwamen in het toernooi om de Champions League. In dit eerdere artikel kun je teruglezen wat de Oranjespelers dinsdagavond deden in het Europese miljardenbal.

Feyenoord boekte met Quinten Timber in de gelederen de eerste uitzege in de Champions League sinds het najaar van 2002. De Rotterdamse club was met 2-3 te sterk voor Girona. Timber werd na afloop verkozen tot Man of the Match, mede dankzij twee uitstekende onderscheppingen. Uit de eerste ontstond de 1-2 en enkele minuten later kreeg Feyenoord een strafschop na een goede onderschepping van Timber.

Het duel tussen RB Leipzig en Juventus was een ontmoeting tussen Lutsharel Geertruida en Xavi Simons aan de ene kant, en Teun Koopmeiners aan de andere kant. Het drietal verscheen aan het startsignaal. De Duitsers verspeelden een 2-1 voorsprong tegen Juventus, dat nota bene het laatste half uur met tien man speelde. Balverlies van Simons leidde de heerlijke gelijkmaker van Dusan Vlahovic in en vlak voor tijd viel de 2-3.

Lees ook: Pijnlijke beelden van Memphis Depay in Brazilië al ruim 2 miljoen keer bekeken

Liverpool boekte tegelijkertijd een degelijke overwinning op een stug Bologna: 2-0. Arne Slot zette Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch in de basis en liet Cody Gakpo achttien minuten voor tijd, bij een stand van 1-0, invallen. Donderdagavond komen Micky van de Ven (Ferencváros - Tottenham Hotspur), Jorrel Hato, Brian Brobbey (Slavia Praag - Ajax), Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee (FC Porto - Manchester United) in actie in de Europa League. Wout Weghorst is niet meegereisd naar Tsjechië en is zodoende een vraagteken voor Oranje.