Oranjefans schreeuwen één naam na onthulling voorselectie: 'Speelt hij tennis?'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
25 okt. 2024, 14:46
25 okt. 2024, 14:51
Ronald Koeman, Louis van Gaal, Maarten Wijffels, Oranje, Nations League
© IMAGO - Ronald Koeman tijdens de training van het Nederlands elftal

Fans van het Nederlands elftal missen Antoni Milambo in de voorselectie van het Nederlands elftal. Ronald Koeman presenteerde vrijdag zijn voorselectie voor de komende interlands tegen Hongarije (16 november) en Bosnië en Herzegovina (19 november). De Feyenoorder, die de afgelopen weken uitblinkt, ontbreekt in het voorlopige keurkorps van de bondscoach.

Onder anderen Joey Veerman, Jordy Schouten, Teun Koopmeiners en Xavi Simons ontbreken in de voorselectie van Koeman door blessureleed. Nathan Aké en Wout Weghorst misten de vorige interlandperiode door een kwetsuur, maar behoren nu wel weer tot de voorselectie. Dat geldt ook voor Noa Lang, die door blessures in september vorig jaar voor het laatst minuten in Oranje maakte. Frenkie de Jong en Memphis Depay zitten niet bij de lijst van de bondscoach.

Artikel gaat verder onder video

Zit Antoni Milambo bij het Nederlands elftal?

De meest verrassende ontbrekende naam is volgens X-gebruikers die van Milambo. De middenvelder van Feyenoord beleeft dit seizoen zijn definitieve doorbraak en scoorde al zes keer voor de Rotterdammers. Tijdens het Champions League-duel met Benfica (1-3 winst), afgelopen woensdag, was het negentienjarige talent tweemaal trefzeker.

Lees ook: Driessen ziet KNVB Leeuwinnen in de steek laten: 'Ruggengraat van een banaan'

Op X is men verbaasd dat Guus Til wederom bij de voorselectie zit. De PSV'er werd vorige interlandperiode opgeroepen als vervanger van Koopmeiners en mag nu weer op een plek bij Oranje hopen. X-gebruikers hadden echter liever Sem Steijn van FC Twente gezien, met acht doelpunten de huidige Eredivisie-topscorer. Kenneth Taylor zit tot ongeloof van de socialmediagebruikers wél bij de voorlopige lijst. "Het is toch onderhand een keer klaar met die Koeman", reageert een Oranjefan.