Van de Ven imponeert met megasprint, vraagtekens rond Ajax-speler

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
29 sep. 2024, 23:31
29 sep. 2024, 23:32
Micky van de Ven maakt indruk tijdens Manchester United - Tottenham Hotspur in de Premier League
© Viaplay - Micky van de Ven maakt indruk tijdens Manchester United - Tottenham Hotspur in de Premier League

Het Nederlands elftal speelt in oktober in de Nations League tegen Hongarije en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman maakte eerder deze maand de voorselectie van Oranje bekend. Komende vrijdag wordt de definitieve selectie bekend. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zondag in actie kwamen. In dit eerdere artikel lees je de prestaties van de spelers op vrijdag en zaterdag terug.

Van de dertig spelers uit de voorselectie van Koeman zouden hooguit zes zondag in actie komen. Wout Weghorst kwam niet binnen de lijnen in de 0-2 overwinning van Ajax op RKC Waalwijk. De aanvaller zat niet in de wedstrijdselectie van Francesco Farioli. "Bij een van zijn eerste ballen in de wedstrijd tegen Besiktas voelde hij stijfheid. Hij speelde de wedstrijd uit, maar voelde zich de dag daarna niet goed. Het is geen zware blessure, maar een voorzorgsmaatregel. De kans is groot dat hij donderdag weer in de selectie zit", doelde de trainer van Ajax op de uitwedstrijd in de Europa League tegen Slavia Praag.

Definitieve selectie Oranje wordt 4 oktober bekendgemaakt

Jorrel Hato en Brian Brobbey verschenen als basiskracht aan de aftrap. Laatstgenoemde werd na nog geen uur spelen naar de kant gehaald. De overige drie Oranje-internationals stonden op het veld bij het duel tussen Manchester United en Tottenham Hotspur (0-3) in de Premier League. Micky van de Ven had een aandeel in de overwinning op Old Trafford. Met een megasprint vanaf eigen helft, waarbij hij vier tegenstanders passeerde, leidde hij de vroege 0-1 in. Van de Ven werd na afloop ook benoemd tot Player of the Match. Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee hadden een basisplaats bij Manchester United.

Eén Oranje-speler komt maandag in actie: Justin Kluivert speelt met Bournemouth een thuiswedstrijd tegen Southampton. Koeman maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend voor de interlands tegen Hongarije (op 11 oktober in Boedapest) en Duitsland (op 14 oktober in München). Oranje kan dan een flinke stap zetten richting de kwartfinales van de Nations League, die in maart 2025 op het programma staan.

Lees ook: Wie is de jongste aanvoerder ooit van het Nederlands elftal?

Nederland staat met vier punten uit twee wedstrijden tweede in Groep 3 in Divisie A en de nummer één en twee gaan door naar de laatste acht. De laatste twee groepswedstrijden van Oranje staan in november op het programma.