Schouten schittert, vraagtekens rond Timber en Frenkie maakt rentree

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
01 okt. 2024, 22:55
01 okt. 2024, 23:07
Een overzicht van de Oranjespelers die in de Champions League in actie kwamen.
© IMAGO/Mee Met Oranje - Een overzicht van de Oranjespelers die dinsdag in de Champions League in actie kwamen.

Het Nederlands elftal speelt deze maand in de Nations League tegen Hongarije en Duitsland. Bondscoach Ronald Koeman maakte vorige maand de voorselectie van Oranje bekend. Komende vrijdag na het middaguur wordt de definitieve selectie bekend. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die dinsdagavond in actie kwamen in het toernooi om de Champions League.

Donyell Malen bleef afgelopen vrijdag negentig minuten op de bank in de 4-2 overwinning van Borussia Dortmund op VfL Bochum in de Bundesliga en ook dinsdag kwam hij niet in actie. Malen ontbrak door ‘ziekte’ in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic: 7-1 winst. Jurriën Timber kwam op zijn beurt alleen in de eerste helft van het duel tussen Arsenal en Paris Saint-Germain in actie. Het was ogenschijnlijk een tactische beslissing van manager Mikel Arteta, die Jakub Kiwior inbracht na een 2-0 ruststand. De supporters uiten via sociale media hoe dan ook hun zorgen over een vermeende blessure bij Timber. De ruststand was ook de eindstand in het Emirates Stadium.

Uithaal Jerdy Schouten is niet voldoende voor PSV

Inter startte met zowel Stefan de Vrij als Denzel Dumfries in de basis aan het thuisduel met Rode Ster Belgrado, dat met een 4-0 nederlaag van het veld stapte. De Vrij werd na iets meer dan een uur spelen naar de kant gehaald. PSV kwam al vroeg op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen tegen Sporting Portugal dankzij een heerlijke uithaal van Jerdy Schouten. Dat was echter niet voldoende voor de zege: 1-1. Joey Veerman moest verstek laten gaan wegens blessureleed en ontbreekt ook in de ontmoetingen met Hongarije en Duitsland, zo werd dinsdag bekend.

Bayer Leverkusen - AC Milan was een ontmoeting tussen Jeremie Frimpong en Tijjani Reijnders op Duitse bodem. Frimpong had een paar minuten na rust een aandeel in de 1-0 toen zijn schot op doel maar half kon worden gekeerd en Victor Boniface de rebound benutte. Dat was tevens de eindstand in Leverkusen.

Lees ook: Pijnlijke beelden van Memphis Depay in Brazilië al ruim 2 miljoen keer bekeken

Frenkie de Jong, die niet geselecteerd is voor de komende interlandperiode en zondag voor het eerst in maanden tijd een interview gaf, zat voor het eerst dit seizoen bij een wedstrijdselectie van Barcelona. De middenvelder kwam in het thuisduel met Young Boys uit Zwitserland uiteindelijk een kwartier voor tijd van de bank af en klaarde met zijn ploeggenoten redelijk simpel het karwei: 5-0.

Lees ook: Wie is de jongste debutant in het Nederlands elftal ooit?

Zeven Oranje-internationals uit de voorselectie komen woensdagavond in actie in de Champions League. Het Feyenoord van Quinten Timber speelt uit tegen Girona en het Liverpool van Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch en Cody Gakpo treedt op het eigen Anfield aan tegen Bologna. RB Leipzig - Juventus is een ontmoeting tussen Xavi Simons, Lutsharel Geertruida en Teun Koopmeiners.