Waar en hoe laat wordt Nederland - Hongarije uitgezonden?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
09 okt. 2024, 09:15
10 okt. 2024, 15:25
Waar en hoe laat wordt Nederland - Hongarije uitgezonden?
© IMAGO - Waar en hoe laat wordt Nederland - Hongarije uitgezonden?

Het Nederlands elftal vervolgt de Nations League vrijdag met een uitduel bij Hongarije. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman pakte vier punten uit de eerste twee wedstrijden en hoopt in Boedapest die goede lijn door te trekken. Het treffen wordt live uitgezonden door de NOS.

De Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Hongarije begint vrijdag 11 oktober om 20.45 uur. De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO 3, NOS.nl en de NOS-app. De voorbeschouwing begint rond 20:20 uur, na afloop van First Dates. Na een kwartiertje is het tijd voor de volksliederen en de aftrap. Na het duel, rond 22:45 uur, is er op dezelfde zender een nabeschouwing van een halfuur.

Artikel gaat verder onder video

Waar en hoe laat wordt Nederland - Hongarije uitgezonden?

Het duel is ook te volgen via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Voor blinden en slechtzienden wordt de wedstrijd op NPO 1 extra (kanaal 81) voorzien van audiodescriptie. De wedstrijd wordt gespeeld in de Puskás Arena in Boedapest en wordt geleid door de Zwitser Lukas Fähndrich.

Lees ook: Oranje speelde 17 keer tegen Hongarije: dit waren de 3 mooiste interlands

Hongarije verloor hun eerste groepswedstrijd in de Nations League kansloos met 5-0 van Duitsland. In het tweede pouleduel kwamen de Hongaren een stuk beter voor de dag tegen Bosnië en Herzegovina. De formatie van Marco Rossi had véél meer balbezit en creëerde ook meer en betere kansen dan de Bosniërs. Desondanks kwam de ploeg niet tot scoren: 0-0. Hongarije staat daardoor op doelsaldo laatste in Groep A3. Nederland staat na een zege op Bosnië en Herzegovina (5-2) en een gelijkspel tegen Duitsland (2-2) op een tweede plek.

Live Nederland - Hongarije kijken

Het duel in Boedapest wordt de zeventiende ontmoeting tussen beide landen. Tot dusver heeft Oranje een prima track record. Het Nederlands elftal won tienmaal van Hongarije, die zelf vijf keer met de winst ervandoor gingen. Tweemaal eindigde het duel onbeslist. De pijnlijkste wedstrijd was voor Nederland op 8 juni 1930, toen Oranje een vriendschappelijke ontmoeting kansloos verloor met 6-2. In 2013 speelden beide landen voor het laatst tegen elkaar in de WK-kwalificatiereeks. Nederland won toen met 8-1. Het was de negende overwinning op rij tegen Hongarije.

Hoe laat speelt Oranje?

Door blessures ontbreken Joey Veerman, Wout Weghorst, Teun Koopmeiners en Jan Paul van Hecke. Jerdy Schouten en Jurriën Timber zijn niet honderd procent fit en Nathan Aké en Frenkie de Jong zijn nog op de weg terug van hun blessures. Mats Wieffer, Ian Maatsen en Guus Til werden daarom nog door Koeman opgeroepen. Het drietal behoorde niét tot de voorselectie van de bondscoach. Doelman Nick Olij en verdediger Maatsen zijn de enige internationals in de selectie die hun debuut nog niet hebben gemaakt.

Tijdens de vorige interlandperiode speelde Joshua Zirkzee het eerste duel met Bosnië in de spits, terwijl Brobbey tegen Duitsland begon. Weghorst, die er nu dus niet bij is, viel beide wedstrijden in. Drie oud-internationals gaven in een gesprek met Mee Met Oranje aan welke 'nummer negen' zij het liefste zien bij Oranje.