Waar en hoe laat wordt Nederland - Bosnië en Herzegovina uitgezonden?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
07 sep. 2024, 06:30
07 sep. 2024, 10:30
Nederland - Bosnië en Herzegovina kijken, Oranje kijken, Oranje - Bosnië en Herzegovina kijken, hoe laat speelt Oranje, Nations League
© IMAGO - Op welke zender wordt Nederland - Bosnië en Herzegovina uitgezonden?

Het Nederlands elftal komt zaterdag voor het eerst sinds het EK in Duitsland weer in actie. In Eindhoven treedt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman in het kader van de Nations League aan tegen Bosnië en Herzegovina. Het treffen wordt door de NOS live uitgezonden.

Het Nations League-duel tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina begint zaterdag 7 september om 20.45 uur. De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO1. De voorbeschouwing begint direct na het achtuurjournaal, rond de klok van 20.25 uur. Na het duel, rond 22.45 uur, is er op dezelfde zender een nabeschouwing. De wedstrijd wordt gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. Het duel staat onder leiding van de Litouwse scheidsrechter Donatas Rumsas.

Artikel gaat verder onder video

Waar en hoe laat wordt Nederland - Bosnië uitgezonden?

Nederland speelde past twee keer eerder tegen Bosnië en Herzegovina. In 2020 was dat beide keren ook in de groepsfase van Nations League. Op 11 oktober 2020 won Oranje in Zenica door goals van Georginio Wijnaldum (twee) en Memphis Depay. De returnwedstrijd, op 15 november 2020 in de Johan Cruijff ArenA, eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Lees ook: Zo kan het Nederlands elftal via de Nations League naar het WK in 2026

Voor Oranje wordt het de eerste wedstrijd in bijna twee maanden tijd. Op woensdag 10 juli verloor Nederland in de halve finale van het EK van Engeland (1-2). Verschillende EK-gangers zijn door bondscoach Ronald Koeman nu thuisgelaten. Routiniers Wijnaldum, Daley Blind en Marten de Roon zijn afgeserveerd, en de clubloze Depay is niet opgeroepen.

Live Nederland - Bosnië en Herzegovina kijken

Jurriën Timber is na lang blessureleed wél weer van de partij is. Datzelfde geldt voor zijn tweelingbroer Quinten, die het EK vanwege een blessure moest laten schieten. Justin Kluivert (die in 2018 voorlopig laatste interland speelde) en Jan Paul van Hecke werden op het laatste moment toegevoegd aan de selectie, als vervangers van de geblesseerden Joey Veerman en Micky van de Ven.

Hoe laat speelt Oranje?

Mocht Van Hecke speelminuten krijgen tegen Bosnië en Herzegovina, of drie dagen later tegen Duitsland, dan zou dat het Oranje-debuut voor de verdediger van Brighton & Hove Albion betekenen. Daarnaast wacht ook Sparta Rotterdam-doelman Nick Olij, die voor de tweede keer deel uitmaakt van de definitieve selectie, nog altijd op zijn traditionele haasje.