Waar en hoe laat wordt Duitsland - Nederland uitgezonden?

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
14 okt. 2024, 04:30
14 okt. 2024, 07:27
Op welke zender wordt Duitsland - Nederland uitgezonden?
© IMAGO - Op welke zender wordt Duitsland - Nederland uitgezonden?

Na het 1-1 gelijkspel tegen Hongarije vervolgt Nederland de Nations League maandagavond met een uitwedstrijd tegen Duitsland. Bij een overwinning neemt het Nederlands elftal de koppositie in de groep over van Die Mannschaft. De eerste ontmoeting tussen beide landen leverde geen winnaar op: 2-2. Het treffen wordt live uitgezonden door de NOS.

Het Nations League-duel tussen Nederland en Duitsland begint maandag 14 oktober om 20.45 uur. De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO 3, NOS.nl en in de NOS-app. De voorbeschouwing begint rond 20:20 uur. Na ongeveer een kwartier is het tijd voor de volksliederen en de aftrap. Na het duel, rond 22:45 uur, is er op dezelfde zender een nabeschouwing van een halfuur. Het duel is ook te volgen via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Voor blinden en slechtzienden wordt de wedstrijd op NPO 1 extra (kanaal 81) voorzien van audiodescriptie. De wedstrijd wordt gespeeld in de Allianz Arena in München en staat onder leiding van de Sloveense scheidsrechter Slavko Vincic.

Artikel gaat verder onder video

Waar en hoe laat wordt Duitsland - Nederland uitgezonden?

Duitsland won hun eerste groepswedstrijd in de Nations League moeiteloos met 5-0 van Hongarije. In de tweede wedstrijd speelde de ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann gelijk tegen Nederland: 2-2. Na een snelle openingstreffer van Tijjani Reijnders kwamen de gasten nog in de eerste helft op voorsprong door doelpunten van Deniz Undav en Joshua Kimmich. In de tweede helft zette Denzel Dumfries de eindstand op het bord. Diezelfde Dumfries zorgde er vrijdagavond voor dat Oranje vlak voor tijd een punt overhield aan de ontmoeting met Hongarije. Undav bezorgde de Duitsers drie punten op bezoek bij Bosnië en Herzegovina: 1-2.

Live Duitsland- Nederland kijken

Het duel in München wordt de 47e ontmoeting tussen beide landen. Tot dusver wist Oranje twaalf keer van Duitsland te winnen. De Duitsers gingen er op hun beurt tot dusver zeventien keer met de overwinning vandoor. De wedstrijd eindigde achttien keer in een gelijkspel. De meest pijnlijke wedstrijd tegen Die Mannschaft was op 21 oktober 1959. Nederland verloor destijds met 7-0 van West-Duitsland in een vriendschappelijke interland. In maart van dit jaar verloor Oranje in een vriendschappelijke wedstrijd (2-1) ook van Duitsland. De laatste overwinning op de oosterburen was op 6 september 2019. Destijds won Nederland een EK-kwalificatieduel met 2-4.

Hoe laat speelt Oranje?

Door blessures ontbreken Joey Veerman, Wout Weghorst, Teun Koopmeiners, Jan Paul van Hecke, Jerdy Schouten en Jurriën Timber bij Oranje. Nathan Aké en Frenkie de Jong zijn nog op de weg terug van hun blessures. Mats Wieffer, Ian Maatsen en Guus Til werden daarom nog door Koeman opgeroepen. Het drietal behoorde niét tot de voorselectie van de bondscoach. Doelman Nick Olij en verdediger Maatsen zijn de enige internationals in de selectie die hun debuut nog niet hebben gemaakt.

Lees ook: Opstelling Nederland tegen Duitsland: Ronald Koeman hakt knopen door

Duitsland kampt ook met een blessuregolf. Nagelsmann kan niet beschikken over de geblesseerden Marc-André ter Stegen, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug en Kai Havertz, Benjamin Henrichs, David Raum, Chris Führich en Robin Koch. Achter de naam van Aleksandar Pavlovic staat nog een groot vraagteken.