Oranje-international gooit deur dicht: 'Koeman hoeft mij niet te bellen'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
16 okt. 2024, 13:54
16 okt. 2024, 14:07
Rick Karsdorp speelde drie interlands voor Oranje
© IMAGO - Rick Karsdorp speelde drie interlands voor Oranje

Rick Karsdorp stelt zich niet meer beschikbaar voor het Nederlands elftal. De 29-jarige rechtsback speelde op 25 maart 2017 zijn derde en laatste interland voor Oranje en daar blijft het ook bij. Bondscoach Ronald Koeman hoeft de verdediger niet meer te bellen.

Eind 2016 en begin 2017 speelde Karsdorp drie interlands voor het Nederlands elftal. Hij debuteerde op 7 oktober 2016 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland (4-1 winst). Na zijn optreden in het WK-kwalificatieduel met Bulgarije (2-0 verlies) speelde de verdediger nooit meer in Oranje. De drievoudig international heeft niet meer de ambitie om zich bij zijn huidige club PSV in de kijker van Ronald Koeman te spelen. "Nee helemaal niet", zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

Rick Karsdorp zet punt achter Oranje-carrière

"Oranje is een gesloten boek", aldus Karsdorp. "Met PSV spelen we meer wedstrijden. Het wordt fysiek ook wat zwaarder allemaal. En nu de kinderen er zijn, geniet ik daar gewoon van in de extra tijd die ik heb. Daardoor kan ik ook langer fit blijven." Bovendien ziet de verdediger enkele 'geweldige backs' rondlopen bij het Nederlands elftal. Hij doelt daarmee op onder anderen Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong. "Dus ik hoef hier niet lang over na te denken. Ik kan het heel mooi brengen, dat ik het nog hoop of zo. Maar nee, ik ben gewoon eerlijk. Ik focus me volledig op PSV en op mijn gezin."

Lees ook: Beelden van 'boze' Denzel Dumfries zorgen voor hilariteit op televisie

Een interlandperiode biedt Karsdorp ook de kans om extra tijd door te brengen met zijn kinderen, zo vertelt hij tegenover NU.nl. "Toen ik geblesseerd was en vaker thuis was, zag ik mijn kinderen veranderen richting mij. Dat is me alles waard, Nee, Koeman hoeft mij niet te bellen."

Lees ook: Koeman zet negatieve reeks neer bij Oranje; De Boer presteerde beter