Oranje in actie: Timber stunt met Feyenoord in CL, Aké scoort maar baalt

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
23 okt. 2024, 22:55
24 okt. 2024, 10:11
De verrichtingen van de Oranjespelers in de Champions League
© IMAGO/Mee Met Oranje - De verrichtingen van de Oranjespelers in de Champions League

Het Nederlands elftal speelt komende maand in de Nations League tegen Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdag de voorselectie van Oranje voor de duels op 16 en 19 november bekend. Een overzicht van de clubprestaties van de Oranje-internationals die woensdag in actie kwamen in de Champions League en in aanmerking komen om deel uit te maken van Koemans plannen. In dit eerdere artikel lees je de verrichtingen van andere Oranjespelers op dinsdagavond terug.

Feyenoord zorgde met een knappe 1-3 zege op Benfica toch wel voor een verrassing in de Champions League. Captain Quinten Timber speelde een puike wedstrijd in Lissabon en stond negentig minuten binnen de lijnen. Frenkie de Jong deed als invaller het laatste half uur mee in de krachtmeting tussen Barcelona en Bayern München (4-1). De eindstand stond toen al op het scorebord in het Spotify Camp Nou.

Artikel gaat verder onder video

Feyenoord stunt tegen Benfica in Champions League

Nathan Aké maakte na ruim zeven weken zijn eerste minuten voor Manchester City, na zijn blessureleed in september in dienst van het Nederlands elftal. De verdediger startte in de basis in het thuisduel met Sparta Praag (5-0 winst) en kwam vlak na rust zelfs tot scoren. De treffer werd echter afgekeurd wegens hands in de opbouw. Aké werd een kwartier voor het einde naar de kant gehaald door manager Josep Guardiola.

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Indonesië uitgezonden?

RB Leipzig - Liverpool (0-1) was het Champions League-duel met de meeste Oranje-inbreng vanaf het startsignaal. Lutsharel Geertruida en Xavi Simons aan Duitse zijde; Ryan Gravenberch, Virgil van Dijk en Cody Gakpo bij Liverpool. Arne Slot liet zijn drie landgenoten negentig minuten binnen de lijnen staan. Geertruida ging in minuut 74 naar de kant en Simons volgde in minuut 78. Laatstgenoemde raakte geblesseerd na een botsing en verliet hinkend het veld.

Lees ook: Marco van Basten geniet van Jong Oranje-speler: 'Rots in de branding'

Het Bayer Leverkusen van Jeremie Frimpong moest genoegen nemen met een punt bij Stade Brest: 1-1. Frimpong begon op de bank en kwam na iets meer dan een uur spelen binnen de lijnen. Hij pakte na negen minuten al een gele kaart. Stefan de Vrij en Denzel Dumfries stonden in de basis in het bezoek van Inter aan Young Boys. Mede door een gemiste penalty van Marko Arnautovic bleef het duel lang spannend op Zwitserse bodem, maar in de extra tijd sloeg Marcus Thuram toe: 0-1. De twee Nederlanders kwamen negentig minuten in actie.