19 okt. 2024, 22:50
20 okt. 2024, 08:48
© IMAGO/Mee Met Oranje - Wat deden de Oranjespelers zaterdag in clubverband? Een overzicht van Mee Met Oranje.

Het Nederlands elftal speelt komende maand in de Nations League tegen Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Bondscoach Ronald Koeman maakte komende vrijdag reeds de voorselectie van Oranje voor de duels op 16 en 19 november bekend. Een overzicht van de clubverrichtingen van de Oranje-internationals die zaterdag in actie kwamen en in aanmerking komen om deel uit te maken van Koemans plannen.

Manchester United zegevierde met 2-1 over Brentford en Matthijs de Ligt vervulde een hoofdrol. De verdediger kampte na een botsing in de eerste helft met een hoofdwond. De verdediger werd behandeld en keerde terug op het veld, maar moest vlak voor rust van de scheidsrechter opnieuw naar de zijlijn voor verzorging. Juist op dat moment scoorde het bezoek uit een corner, tot grote onvrede van de thuisploeg. “Het was slechts opgedroogd bloed”, verzuchtte Erik ten Hag. “We bleven met tien man over en incasseerden een tegengoal. Iedereen weet dat Brentford het altijd goed doet bij hoekschoppen.”

Artikel gaat verder onder video
Matthijs de Ligt liep een hoofdwond op tijdens Manchester United - Brentford
© IMAGO - Matthijs de Ligt liep een hoofdwond op tijdens Manchester United - Brentford

Bloed van Matthijs de Ligt leidt tegendoelpunt United in

“We misten met De Ligt één van onze beste koppers.” De verdediger stond uiteindelijk negentig minuten op het veld. Joshua Zirkzee daarentegen kwam alleen het laatste kwartier in actie, als vervanger van Rasmus Höjlund. Bij Brentford stond Mark Flekken onder de lat. Het Tottenham Hotspur van Micky van de Ven haalde uit in de stadsderby tegen West Ham United (4-1). De verdediger speelde negentig minuten in het thuisduel. Ian Maatsen speelde geen minuut in de voorbije interlandperiode en ook in de 1-3 uitzege van Aston Villa bij Fulham bleef hij op de bank.

Justin Kluivert maakt indruk als invaller bij Bournemouth

Brighton & Hove Albion boekte een minimale overwinning bij Newcastle United: 0-1. Bart Verbruggen verdedigde het doel van de bezoekers, waar Mats Wieffer en Jan Paul van Hecke respectievelijk in minuut 71 en 81 binnen de lijnen kwamen. Het betekende voor de centrale verdediger zijn rentree na een spierblessure. Van Hecke miste eerder deze maand zodoende de interlandperiode, net als Jurriën Timber. De verdediger van Arsenal behoorde zaterdag nog niet tot de wedstrijdselectie voor het uitduel met Bournemouth (2-0 verlies). Justin Kluivert deed het laatste half uur mee en zijn aanwezigheid sorteerde effect: hij zorgde voor de assist bij de 1-0 en schoot daarna feilloos raak vanaf elf meter.

Jeremie Frimpong stapte als winnaar van het veld in het thuisduel van Bayer Leverkusen met Eintracht Frankfurt (2-1). De veelzijdige rechtspoot speelde tachtig minuten. Xavi Simons leidde op zijn beurt op schitterende wijze de simpele zege van RB Leipzig op 1. FSV Mainz 05 (0-2) in. Na een fraaie draaibeweging en een sierlijke dribbel schoot hij de bal door de benen van de doelman van Mainz.

Tijjani Reijnders moet met rood van het veld

AC Milan dwong met tien man een 1-0 zege op Udinese af. De Noord-Italianen stonden al voor toen Tijjani Reijnders in minuut 29 met rood van het veld moest. De scheidsrechter was van mening dat hij de doorgebroken Sandi Lovric ten val had gebracht. Teun Koopmeiners moet door blessureleed de voorbije interlandperiode aan zich voorbij laten gaan en ontbrak zaterdagavond ook in het thuisduel van Juventus met Lazio.

Noa Lang maakt zich niet geliefd na doelpunt voor PSV

Nick Olij en Sparta Rotterdam kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Almere City FC, dat mede door een knullig eigen doelpunt een 0-2 voorsprong had genomen. PSV, waar Joey Veerman voorlopig ontbreekt, had weinig te duchten van AZ (1-2). Jerdy Schouten, die de interlandperiode vanwege fysiek ongemak moest laten schieten, maakte in Alkmaar zijn rentree. Hij greep vlak voor rust echter naar zijn knie en werd halverwege vervangen.

Noa Lang had voor het eerst sinds 24 augustus een basisplaats en maakte meteen zijn eerste Eredivisie-goal sinds 30 september 2023. Lang, die op 10 september 2023 zijn laatste interland speelde, maakte daarna enkele gebaren naar de fans van AZ, alsof de PSV-aanvaller wilde zeggen dat mensen niet zoveel over hem moeten praten. Het leverde Lang gefluit en boegeroep op van de supporters van de thuisclub.

Quinten Timber won met Feyenoord met 1-5 bij Go Ahead Eagles. De middenvelder nam zelf de 0-3 voor zijn rekening in Deventer. Memphis Depay heeft zijn eerste doelpunt voor Corinthians te pakken. Hij was eerder deze week trefzeker in de Braziliaanse Série A. Op de vraag of de aanvaller daadwerkelijk nog serieus in beeld is bij Koeman zal snel antwoord komen. Het boek lijkt voorlopig gesloten voor Steven Bergwijn, die zaterdag met Al-Ittihad in actie kwam tegen Al Qadisiya. De aanvaller speelde negentig minuten en won met 3-1.