Lang toont opvallend shirt, Frenkie wint Clásico en Wieffer baalt na misstap

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
26 okt. 2024, 23:03
27 okt. 2024, 21:54
Een overzicht van de Oranjespelers die zaterdag in clubverband in actie kwamen
© IMAGO/Mee Met Oranje - Een overzicht van de Oranjespelers die zaterdag in clubverband in actie kwamen

Het Nederlands elftal speelt komende maand in de Nations League tegen Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Bondscoach Ronald Koeman maakte afgelopen vrijdag de voorselectie van Oranje voor de duels op 16 en 19 november bekend. Een overzicht van de clubprestaties van de Oranje-internationals die zaterdag in actie kwamen. Koeman sluit niet uit dat hij alsnog spelers gaat selecteren die niet tot de voorselectie behoren.

Noa Lang toont opvallend shirt na goal voor PSV

PSV was zaterdag in de Eredivisie met liefst 6-0 te sterk voor PEC Zwolle. De Eindhovense club speelde zonder de geblesseerden Joey Veerman en Jerdy Schouten, maar wel met Noa Lang. De aanvaller tekende vlak voor rust voor de 2-0. Lang kreeg vervolgens van een medewerker van PSV TV een shirtje in zijn handen gedrukt met zijn rapnaam ‘Noano’. Daarnaast waren de cijfers 9 + 1 op zijn shirt te lezen. Een verwijzing naar het nieuwe nummer dat Lang onlangs uitbracht met rapper Ronnie Flex. Daarin rapt Lang onder meer: “Je bent een 9 plus 1 als m'n rugnummer.”

Ian Maatsen en Justin Kluivert hielden elkaar in evenwicht bij Aston Villa - Bournemouth (1-1), maar stonden niet tegelijk in het veld. Maatsen deed alleen de laatste twintig minuten mee als vervanger van zijn concurrent Lucas Digne, terwijl Kluivert ruim een uur binnen de lijnen stond. Mark Flekken kreeg drie tegendoelpunten om zijn oren, maar stapte toch als winnaar van het veld. Brentford scoorde namelijk vier keer tegen Ipswich Town: 4-3.

Mats Wieffer kan wel door de grond zakken bij Brighton

De Nederlanders van Brighton & Hove Albion moesten genoegen nemen met een gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers (2-2). Bart Verbruggen en Jan Paul van Hecke stonden negentig minuten op het veld, Mats Wieffer deed alleen de laatste tien minuten mee. De middenvelder, die bij een stand van 2-0 was ingevallen, vervulde een ongelukkige hoofdrol bij de 2-2 in de extra tijd. Hij slaagde er echter niet in om een vier-tegen-één-situatie uit te spelen en zijn breedtepass werd onderschept. Uiteindelijk was Matheus Cunha het eindstation van een counter en zijn inzet werd van richting veranderd door Van Hecke: 2-2.

Lees ook: Promes maakt succesvolle rentree: veroordeelde aanvaller scoort bij debuut

Manchester City had aan een enkel doelpunt voldoende om Southampton te verslaan: 1-0. Nathan Aké maakte afgelopen week in de Champions League zijn rentree, maar hij kreeg zaterdag rust van manager Josep Guardiola en bleef op de bank. Het Bayer Leverkusen van Jeremie Frimpong liet dure punten liggen bij Werder Bremen: 2-2. Een 1-2 voorsprong werd in de slotminuut uit handen gegeven. Frimpong speelde negentig minuten en was belangrijk met het voorbereidende werk van de 0-1 van Victor Boniface.

Frenkie de Jong en Barcelona verslaan Real Madrid met 0-4

Frenkie de Jong speelde zaterdag de tweede helft in de Clásico tussen Real Madrid en Barcelona: 0-4. Voor de start van de tweede helft verscheen de Nederlander aan de rand van het veld als aanvoerder. De middenvelder verving Fermín López bij een tussenstand van 0-0 en nam de band over van Raphinha. Barcelona sloeg vervolgens viermaal toe.

Vier dagen na zijn openingsdoelpunt tegen Real Madrid (6-2 verlies) in de Champions League was Donyell Malen opnieuw trefzeker. Het was echter opnieuw een treffer die alleen voor de statistieken van waarde was. Malen was in minuut vier al goed voor de 0-1, maar Borussia Dortmund verloor met 2-1 van FC Augsburg. Malen werd in minuut 88 naar de kant gehaald. RB Leipzig had de geblesseerde Xavi Simons niet nodig tegen SC Freiburg: 3-1. Lutsharel Geertruida maakte na bijna een uur spelen de 2-1 en tekende daarmee voor zijn eerste goal in Duitse dienst. Hij werd tien minuten voor tijd vervangen.