Een overzicht van de Oranjespelers die zondag in clubverband in actie kwamen
© IMAGO - Een overzicht van de Oranjespelers die zondag in clubverband in actie kwamen

Het Nederlands elftal speelt komende maand in de Nations League tegen Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Bondscoach Ronald Koeman maakte afgelopen vrijdag de voorselectie van Oranje voor de duels op 16 en 19 november bekend. Een overzicht van de clubprestaties van de Oranje-internationals die zondag in actie kwamen. Koeman sluit niet uit dat hij alsnog spelers gaat selecteren die niet tot de voorselectie behoren. In dit artikel lees je terug wat de verrichtingen van de Oranjespelers op zaterdag waren.

Matthijs de Ligt opnieuw de schlemiel bij Manchester United

Manchester United ging met 2-1 onderuit bij West Ham United. Crysencio Summerville, die géén deel uitmaakt van de voorselectie van Koeman, was belangrijk voor de Londenaren, terwijl Matthijs de Ligt juist de schlemiel bij de bezoekers was. De na rust ingevallen Summerville tekende na 74 minuten voor de 1-0. Op aangeven van Joshua Zirkzee, ingevallen in minuut 79, maakte Casemiro in minuut 81 de 1-1. Een onstuimige actie van De Ligt leidde de 2-1 in. De verdediger liep Danny Ings in zijn eigen strafschopgebied onhandig omver, waarna de VAR op de lijn kwam. Na lang wikken en wegen besloot scheidsrechter David Coote een penalty toe te kennen en Jarrod Bowen faalde niet vanaf elf meter: 2-1.

Artikel gaat verder onder video

Jurriën Timber maakt rentree bij Arsenal - Liverpool

Jurriën Timber maakte zondag zijn rentree bij Arsenal in het thuisduel met Liverpool (2-2). De verdediger, afwezig in de voorselectie van Oranje, stond aan de zijlijn sinds het duel met Paris Saint-Germain (2-0) op 1 oktober in de Champions League en ontbrak ook in de voorbije interlandperiode. Manager Mikel Arteta haalde de linksback een kwartier voor tijd naar de kant. Virgil van Dijk, die voor de honderdste keer captain van Liverpool was, kopte in de achttiende minuut na een verlengde corner de 1-1 binnen. Ryan Gravenberch stond eveneens in de basis, terwijl Cody Gakpo na dik een uur binnen de lijnen kwam. In minuut 88 voorkwam Mohamed Salah een nederlaag voor het team van Arne Slot.

Hoe ernstig is de enkelblessure van Quinten Timber?

Feyenoord zegevierde met 0-2 over FC Utrecht, maar Quinten Timber haalde niet het einde van de wedstrijd. De middenvelder strompelde in de slotfase naar de kant nadat hij door zijn enkel was gegaan. Timber ging tot tweemaal toe op het grasveld zitten en liet zich in de slotminuten vervangen. “Hij is oké, maar heeft veel pijn rond zijn enkel. Hopelijk is het niet te ernstig”, liet trainer Brian Priske na afloop weten bij ESPN. “Maar we moeten afwachten tot morgen om te kijken hoe het zich verder ontwikkelt.” Antoni Milambo, volgens veel fans dé grote afwezige in de voorselectie, speelde zeventig minuten in de Domstad.

Brian Brobby mist diverse kansen bij Ajax - Willem II

In een weinig sprankelend duel was Ajax dankzij een rake strafschop van Davy Klaassen met 1-0 te sterk voor Willem II. Brian Brobbey stond negentig minuten op het veld en liet diverse kansen onbenut om zijn eerste competitiegoal van het seizoen te maken. Kenneth Taylor kwam na ruim een uur spelen het veld in en Jorrel Hato was zes minuten voor het einde de vervanger van Klaassen. Wout Weghorst bleef op de bank.

Inter en Juventus zorgen voor een heus spektakelstuk: 4-4

De 252ste editie van de Derby d'Italia mocht er absoluut zijn. Inter en Juventus hielden elkaar in evenwicht door ieder vier keer te scoren: 4-4. Stefan de Vrij en Denzel Dumfries stonden negentig minuten op het veld, terwijl de bezoekers het nog altijd moeten doen zonder de geblesseerde Teun Koopmeiners. Met een tegendraads schot dat fraai in het doel eindigde, zorgde Dumfries na 53 minuten spelen voor de 4-2. Juventus maakte de dubbele achterstand echter goed door tweemaal te scoren: 4-4.

Tottenham Hotspur won sinds Boxing Day slechts drie uitwedstrijden in de Premier League en ook zondag ging het weer mis. Crystal Palace versloeg Micky van de Ven en consorten met 1-0 en boekte de eerste competitiezege van het seizoen. De verdediger stond negentig minuten binnen de lijnen op Selhurst Park.