Oranje in actie: Brobbey kijkt lijdzaam vanaf de bank toe naar Weghorst

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 okt. 2024, 22:57
25 okt. 2024, 08:55
© IMAGO - Wout Weghorst scoorde en gaf een assist tegen Qarabag, Brian Brobbey bleef op de bank

Het Nederlands elftal speelt volgende maand de laatste twee groepsduels in de Nations League tegen Hongarije (16 november) en Bosnië en Herzegovina (19 november). Vrijdag presenteert Ronald Koeman zijn voorselectie voor de wedstrijden. Een overzicht van de clubprestaties van de Oranje-internationals die donderdag in actie kwamen in de Europa League en kans maken op een plek in de selectie van Ronald Koeman.

Ajax won simpel met 0-3 van Qarabag. Hoewel de Amsterdammers niet groots speelden, kwam de ploeg nooit in de problemen. Door een vroege rode kaart van Júlio Romão werd de wedstrijd nooit echt spannend. Tien minuten voor rust opende Jong Oranje-speler Kenneth Taylor de score, nadat een schot van Wout Weghorst van richting werd veranderd. "Ik wilde de bal laag in de verre hoek schieten. Hij kwam volgens mij tegen z'n kuit, waardoor de bal iets terugsprong van de verdediger. Daardoor kwam ie perfect uit. De jongens zeiden wel: zeg gewoon dat het een assist was. Maar het was bedoeld als een schot", lachte de spits na afloop tegenover Ziggo Sport.

Artikel gaat verder onder video

Wout Weghorst scoort en geeft een assist

In de tweede helft kreeg Ajax een makkelijk gegeven strafschop. Weghorst benutte het buitenkansje. Invaller Chuba Akpom zette de eindstand op het scorebord: 0-3. Brian Brobbey bleef de hele wedstrijd op de bank. "Het is een ding. Ik snap niet dat jullie er niet een keer klaar mee zijn, met steeds dezelfde vragen", reageerde Weghorst na de wedstrijd op vragen over de 'spitsenstrijd' bij Ajax. Jorell Hato en Devyne Rensch stonden bij de Amsterdammers de hele wedstrijd in het veld.

Tekst gaat verder onder de video.

Tottenham Hotspur, met Micky van de Ven op de bank, speelde thuis tegen AZ. Bij de Alkmaarders haakte Jong Oranje-aanvaller Ruben van Bommel al snel met een blessure af. De verdediger van het Nederlands elftal zag zijn ploeg vervolgens in het begin van de tweede helft op voorsprong komen. Ondanks enkele mogelijkheden voor AZ bleef het daarbij. Van de Ven bleef de hele wedstrijd op de bank.

Op aangeven van Joshua Zirkzee maakte Christian Eriksen na een kwartier de openingstreffer voor Manchester United op bezoek bij Fenerbahçe. Vlak na de gelijkmaker van de Turken werd Zirkzee, die verder niet veel in het spel voorkwam, gewisseld. Matthijs de Ligt stond wel de hele wedstrijd op het veld. Hij kon echter niks veranderen aan het derde puntverlies voor de ploeg van Erik ten Hag in de Europa League. FC Twente verloor tot slot met 0-2 van Lazio. 'Oranje-kandidaat' Sem Steijn werd na een uur spelen gewisseld.