Oranje heeft eindelijk weer 'ouderwetse commando': 'Hij smeet hem van zich af'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
11 sep. 2024, 12:15
11 sep. 2024, 12:19
Het Nederlands elftal speelde met 2-2 gelijk tegen Duitsland
© IMAGO - Het Nederlands elftal speelde met 2-2 gelijk tegen Duitsland

Maarten Wijffels is lovend over de broers Timber in het Nederlands elftal. Tegen Duitsland (2-2) zag de journalist Quinten Timber enkele stevige duels met de Duitse middenvelder Robert Andrich uitvechten. In het Algemeen Dagblad vergelijkt hij de international van Oranje daarom met Tonny Vilhena.

Wijffels vond dat het Nederlands elftal een goede wedstrijd speelde in de Nations League tegen Duitsland. Het middenveld kan in zijn analyse zelfs op extra complimenten rekenen. "Daar lijkt Ryan Gravenberch klaar om de belofte in te lossen die al jaren in hem schuilt. Power en techniek in één bij de man die wekelijks basisspeler is bij Liverpool", aldus de journalist, die Quinten Timber na rust in het veld zag komen voor Jerdy Schouten.

Artikel gaat verder onder video

Quinten en Jurriën voegen iets toe aan Oranje

In de tweede helft zag Wijffels hoe de Feyenoord-middenvelder iets toevoegt aan het spel van Oranje. "Bij hem zit ‘m dat in de combinatie van techniek en een natuurlijk gif. ‘Grinta’. In de tweede helft tegen Duitsland had Timber stevige duels met Robert Andrich. Eén keer smeet hij Andrich van zich af op een manier die aan de rest van Oranje duidelijk maakte: bijt van je af en pak ze maar aan", schrijft de journalist.

Lees ook: Driessen zorgt opnieuw voor irritaties bij Koeman: 'Wat wil je nou horen van mij?'

De rol van Timber doet Wijffels denken aan een interland op 26 maart 2018. Die dag won Nederland overtuigend met 0-3 van Portugal. Na afloop gingen de complimenten toen uit naar Vilhena. Hij speelde als linkervleugelverdediger en kreeg de opdracht om Cristiano Ronaldo uit zijn spel te halen. "Het is nog vroeg. En ook hier maakt één zwaluw nog geen zomer. Maar de broertjes Timber kunnen wellicht iets toevoegen aan Oranje dat sinds het afzwaaien van Nigel de Jong ontbreekt. De huidige technisch directeur van de KNVB was nog een ouderwetse commando op een steeds lichter bewapend middenveld", besluit Wijffels.

Eerder deze week kregen de broers Timber het aan de stok met Wout Weghorst. Toen de spits een tik op de voet kreeg van Jurriën Timber, raakte de Ajacied geïrriteerd. Vervolgens maakte hij zijn onvrede kenbaar aan de verdediger. Even later kreeg Weghorst een bodycheck van Quinten Timber. Hij was er toen helemaal klaar mee en beklaagde zich tegenover Koeman. Na de training fietste de aanvaller boos als eerste richting het spelershotel. Vervolgens noemde Valentijn Driessen de broers twee 'horzels'. "Daar word je doodziek van, want ook op een training die niks voorstelt, gaan ze gewoon vol gasgeven."