Oranje en Manchester City krijgen slecht nieuws over Nathan Aké

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
13 sep. 2024, 15:13
13 sep. 2024, 15:15
Nathan Aké raakte geblesseerd tijdens Nederland - Duitsland in de Nations League
© NOS - Nathan Aké raakte geblesseerd tijdens Nederland - Duitsland in de Nations League

Nathan Aké zal de komende interlandperiode met het Nederlands elftal moeten laten schieten. De verdediger van Manchester City viel dinsdagavond geblesseerd uit bij Oranje in het Nations League-duel met Duitsland (2-2). Manager Josep Guardiola heeft vrijdag laten weten dat Aké minimaal een maand aan de kant staat.

Aké liep de blessure aan zijn linkerbeen op toen hij de bal na een dieptepass wilde aannemen in de wedstrijd tegen Duitsland. Hij bleef lang op het veld liggen en kon uiteindelijk niet meer op eigen kracht naar de kant, waardoor er een brancard aan te pas moest komen. Jurriën Timber van Arsenal verving de zichtbaar aangeslagen Aké.

Artikel gaat verder onder video

Nathan Aké moet duels van Oranje en Manchester City missen

“We hebben pech met Nathan”, verzuchtte Guardiola. “Iedere keer dat hij naar het nationale team gaat, raakt hij geblesseerd.” Op het EK in Duitsland had Aké ook al geregeld last van hamstringklachten en hij werd daardoor in meerdere duels voortijdig gewisseld. Bij zijn club speelde hij dit seizoen pas twee minuten mee in de Premier League.

Over de duur van zijn blessure kan slechts een inschatting gemaakt worden, maar het is duidelijk dat Guardiola en ook bondscoach Ronald Koeman hem voorlopig moeten missen. “Ik denk dat hij er tot de volgende interlandperiode uit ligt.” Met de Champions League in aantocht betekent het dat Aké in ieder geval zeven wedstrijden mist met Manchester City.

De komende vier Premier League-duels, waaronder die met concurrent Arsenal van volgende week, plus de Champions League-duels met Inter en Slovan Bratislava en de League Cup-wedstrijd tegen Watford komen allemaal te vroeg voor de Oranje-international. Aké zal zodoende vanwege een gebrek aan wedstrijdritme ook een streep moeten zetten door de komende interlands op 11 en 14 oktober met Hongarije en Duitsland in de Nations League.

Lees meer over:

Nederland Nathan Aké