Oranje-bankzitter wordt bewierookt na CL-duel: 'Één van de beste van Europa'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
02 okt. 2024, 13:53
Jurriën Timber, Arsenal - PSG, Arsenal, Mikel Arteta, Ronald Koeman, Oranje, Nations League, Quinten Timber
© IMAGO - De training van het Nederlands elftal

Jurriën Timber wordt bewierookt in de Britse media voor zijn optreden tegen Paris Saint-Germain. De verdediger van het Nederlands elftal wist in de eerste helft enkele 'honderd procentscores' neer te zetten. In de rust werd de zeventienvoudig international uit voorzorg naar de kant gehaald.

"Timber was ongelofelijk in de eerste helft", loofde zijn coach Mikel Arteta na afloop op de persconferentie. Arsenal won in eigen huis met 2-0 van Paris Saint-Germain. Timber zette in de eerste 45 minuten enkele indrukwekkende statistieken neer. Hij won al zijn duels, rondde al zijn dribbels succesvol af en zag ook alle tackles lukken. Op social media wordt de verdediger door fans geprezen. "Als we hem vorig jaar hadden gehad, dan hadden we de titel gewonnen."

Jurriën Timber krijgt veel lof na Champions League-duel

Ook de Britse media zagen Timber een goede wedstrijd spelen tegen PSG. De Engelse tak van GOAL gaf de verdediger zelfs een 8 voor zijn optreden. "Hij ging voortreffelijk om met het gevaar dat Bradley Barcola vormde aan de linkerkant. De Franse buitenspeler hebben we in de eerste helft bijna niet gezien. In de rust moest hij naar de kant vanwege wat zorgen rond zijn eerdere blessures."

Lees ook: Ajax-speler ontbreekt door blessure en is groot twijfelgeval voor Oranje

The Daily Mail geeft Timber een 7,5. het op één na hoogste cijfer van alle spelers. "Timber liet wederom een mooie prestatie zien in de eerste helft tegen PSG. Hij was heel indrukwekkend. Defensief liet hij zich fysiek door niemand afschrikken en hij schuwde geen enkel duel. Aanvallend droeg hij ook zijn steentje bij en speelde hij een solide eerste helft."

Tekst gaat verder onder de foto.

Arteta haalde Timber in de rust wel uit voorzorg naar de kant. "Hij voelde zijn spier wat trekken en was niet zeker of hij door kon. Gezien zijn recente blessure moeten we voorzichtig zijn", legde de coach na afloop uit. The Mirror begrijpt die keuze. "Arteta is enorm zuinig op de voormalig Ajax-speler, want zijn vorm is uitstekend dit seizoen. Met hem heeft Arsenal veel meer diepte in de achterste linie, waardoor de defensie nu één van de beste van Europa is. Dit kan ervoor zorgen dat Timber soms wat rust kan krijgen, want tegen PSG opende hij ook weer fantastisch."

Lees ook: Publiekslieveling Serie A wil met vrienden Reijnders en Zirkzee in Oranje spelen

Bij Oranje kwam Timber als invaller binnen de lijnen in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina (5-2 winst) en Duitsland (2-2). De verdediger stond op 24 maart 2023 voor het laatst in de basis bij het Nederlands elftal. Daarna kwam hij tijdelijk niet meer in de plannen voor van bondscoach Ronald Koeman en lag de verdediger er lange tijd uit door een gescheurde kruisband.