Oranje-aanvaller gaat pijnlijk in de fout: 'Dit soort slaapmomentjes kunnen niet'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
11 sep. 2024, 13:42
Nederland - Duitsland eindigde in 2-2
© IMAGO - Nederland - Duitsland eindigde in 2-2

Sjoerd Mossou zag Cody Gakpo bij de tweede treffer van Duitsland dinsdagavond pijnlijk in de fout gaan. De aanvaller liet op slag van rust Joshua Kimmich lopen, waardoor de Duitse international zijn land op voorsprong kon schieten. De wedstrijd in de Nations League eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.

"Je ziet dat Gakpo nog weinig heeft gespeeld bij Liverpool", aldus Etienne Verhoeff in de AD Voetbal podcast. "Hij is heel gevaarlijk voorin. Daardoor is hij ook op het EK en het WK topscorer geweest voor Oranje. Maar als hij echt mee terug moet verdedigen, dan zie je toch vaak dat hij dat lastiger vindt in dit soort wedstrijden." Mossou is het daarmee eens. "Goed dat je dat aankaart, dat was bij de 1-2 heel duidelijk het geval."

Artikel gaat verder onder video

Cody Gakpo krijgt kritiek na laks meeverdedigen bij Duitse goal

Mossou legt uit: "Het was zo: er kwam een crossbal op de linksback, David Raum. En je zág dat de andere back, Kimmich, er van de andere kant overheen knalde. In eerste instantie leek Gakpo dat wel in de gaten te hebben, hij sprintte mee. Maar halverwege die sprint dacht hij: Het zal wel goed zijn, of hij raakte hem kwijt. Toen was Kimmich volkomen vrij en kon hij scoren." Door de treffer kwamen de Duitsers in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Eerder in de wedstrijd was Nederland nog vroeg op voorsprong gekomen door een treffer van Tijjani Reijnders.

Lees ook: Driessen zorgt opnieuw voor irritaties bij Koeman: 'Wat wil je nou horen van mij?'

Volgens Mossou maakte Gakpo een duidelijke fout. "In het moderne voetbal moet je dat aanvallers aanrekenen. Vroeger kon de linksbuiten nog weleens vrolijk blijven staan bij de zijlijn, met het kalk aan zijn schoenen, maar dat gaat écht niet meer. Nu ben je echt verantwoordelijk", legt hij uit. Verhoeff denkt dat Liverpool-trainer Arne Slot nog een hartig woordje zal willen spreken met Gakpo. Bij The Reds verlangt Slot namelijk van zijn buitenspelers dat ze mee terugverdedigen. De journalist ziet het zelfs als een mogelijke verklaring waarom Gakpo (nog) geen basisplaats heeft veroverd onder Slot. Mossou kan zich daar wel in vinden. "Dit soort slaapmomentjes, dat kan niet. Kijk: de Alwetende van Overijssel (Slot, red.) straft dat keihard af. Daar zal hij hem nog wel op aanspreken als hij terugkomt in Liverpool, denk ik."

Lees meer over:

Cody Gakpo