Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Hongarije: Koeman wijzigt vier keer

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
11 okt. 2024, 06:30
11 okt. 2024, 06:34
Hoe ziet de opstelling van Nederland tegen Hongarije eruit?
© IMAGO/Mee Met Oranje - Hoe ziet de opstelling van Nederland tegen Hongarije eruit?

Het Nederlands elftal hervat de Nations League met een wedstrijd in en tegen Hongarije. Voor welke opstelling kiest Ronald Koeman in Boedapest? De bondscoach moet de basiself sowieso op minimaal twee plekken wijzigen, daar Nathan Aké en Jerdy Schouten afwezig zijn. Koeman staat ook deze maand voor de keuze tussen Brian Brobbey of Joshua Zirkzee in de spits, daar beiden in clubverband niet bijzonder uitblinken.

Koeman kiest uiteraard weer voor Bart Verbruggen op doel, de nummer één onder de lat sinds het EK in Duitsland. De keeper van Brighton & Hove Albion incasseerde weliswaar vier tegengoals in september tegen Bosnië en Herzegovina en Duitsland, maar gestuntel in de defensie was daar debet aan. De rechterkant van de defensie is voor Denzel Dumfries en op links lijkt Micky van de Ven de meest logische vervanger van Aké.

Artikel gaat verder onder video

Opstelling Nederland tegen Hongarije in Nations League

Het ligt namelijk in de lijn der verwachting dat Koeman het centrale duo Stefan de Vrij - Virgil van Dijk in ere herstelt. Het tweetal maakte tijdens het EK een uitstekende indruk achterin, terwijl Matthijs de Ligt in september als vervanger van de geblesseerde De Vrij allesbehalve kon overtuigen. Op het middenveld zijn Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders vrijwel zeker van hun plek en lijkt Quinten Timber de vervanger van Schouten te worden.

Hongarije - Nederland op tv: hoe laat en op welke zender is de wedstrijd te zien?

In de voorhoede lijken Cody Gakpo en Xavi Simons de flanken voor hun rekening te nemen. De grote vraag is wie in de punt van de aanval plaatsneemt. Koeman wilde donderdag niets prijsgeven, maar de kans is groot dat de bondscoach komende maandag tegen Duitsland opnieuw met Brobbey wil spelen. De spits van Ajax liet in september tegen de Duitsers een goede indruk achter. Dat zou betekenen, als Koeman voor een soortgelijk strijdplan kiest zoals in september, dat Zirkzee vrijdagavond aan het startsignaal verschijnt. Dat zou de vierde en laatste wijziging van Koeman zijn ten opzichte van het duel met Duitsland (2-2).

“Misschien sprak ik iets te makkelijk uit dat ik een nummer één op de spitspositie wilde hebben”, doelde Koeman op zijn uitspraken van afgelopen maand. “Je kunt in wedstrijden gebruik maken van de een én van de ander. Bij deze situatie is dat een mogelijkheid. Daarom zet ik mij niet vast op één iemand. Dit kan dus meerdere interlandperiodes zijn.” Volgens Koeman is zijn keuze voor één vaste spits een proces dat tijd nodig heeft, zeker omdat Zirkzee en Brobbey nog jong zijn. Oud-internationals als Boudewijn Zenden, Pierre Vermeulen en Danny Koevermans maakten hun keuze in gesprek met Mee Met Oranje.

Lees ook: Oranje speelde 17 keer tegen Hongarije: dit waren de 3 mooiste interlands

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Van de Ven; Gravenberch, Timber, Reijnders; Simons, Zirkzee en Gakpo.