Opstelling Nederland tegen Hongarije: Koeman kiest voor debutant in de basis

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
11 okt. 2024, 19:31
11 okt. 2024, 20:01
De opstelling van Nederland tegen Hongarije in de Nations League.
© IMAGO/Mee Met Oranje - De opstelling van Nederland tegen Hongarije in de Nations League.

De opstelling van Nederland tegen Hongarije in de Nations League is bekend. Bondscoach Ronald Koeman kiest vrijdagavond voor een basiself met onder anderen Stefan de Vrij, Micky van de Ven, Quinten Timber en Joshua Zirkzee. Dat zijn vier wijzigingen ten opzichte van de interland tegen Duitsland (2-2). Het duel gaat om 20.45 uur van start in Boedapest en hier lees je waar je de wedstrijd kunt bekijken op televisie.

Bart Verbruggen neemt plaats onder de lat en heeft een viermansdefensie met Denzel Dumfries, De Vrij, captain Virgil van Dijk en Van de Ven voor zich. De Vrij ontbrak vorige maand door blessureleed en neemt weer de plaats in van Matthijs de Ligt, die in de laatste twee interlands geen goede indruk achterliet. Van de Ven is aan de linkerkant van de defensie de vervanger van de geblesseerde Nathan Aké.

Lees ook: 'Als dát gebeurt in Boedapest, moet Oranje direct van het veld stappen'

Dit is de opstelling van Oranje tegen Hongarije

Timber maakt zijn basisdebuut in het Nederlands elftal, na drie eerdere invalbeurten. Hij is de vervanger van Jerdy Schouten, die vrijdag in De Telegraaf duidelijkheid schepte over de daadwerkelijke reden van zijn afwezigheid bij Oranje. Het middenveld van Oranje tegen Hongarije wordt verder gevormd door Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders.

Xavi Simons en Cody Gakpo nemen de flanken van de voorhoede voor hun rekening en Zirkzee staat in de punt. Het is onduidelijk of dat betekent dat de aanvaller van Manchester United voorlopig de eerste spits van Oranje is of dat Brian Brobbey het komende maandag tegen Duitsland vanaf het begin mag gaan laten zien. Koeman erkende donderdag dat het wellicht nog te vroeg is om nu al dé nummer 9 van het Nederlands elftal aan te wijzen.

Koeman kiest voor De Vrij, Van de Ven, Timber en Zirkzee

Hongarije en Nederland staan voor de achttiende keer tegenover elkaar. Nederland won tien duels, Hongarije vijf en tweemaal eindigde de onderlinge confrontatie onbeslist. Oranje won elk van de laatste negen ontmoetingen met Hongarije. Het kwam twee keer voor dat Nederland tien keer op rij een land versloeg en die reeksen lopen nog altijd. Tegen Wales speelde Oranje tien keer en won het alle keren. Luxemburg is ook tien keer op rij verslagen.

Nederland en Duitsland staan beide op vier punten in groep 3 van divisie A. Hongarije en Bosnië en Herzegovina hebben één punt uit twee wedstrijden. De beste twee landen van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Van de Ven; Gravenberch, Reijnders, Timber; Simons, Zirkzee en Gakpo.

Opstelling Hongarije: Dibusz; Fiola, Orban, Dardai; Bolla, Nikitscher, Schafer, Nagy; Szoboszlai, Sallai; Varga.