Noa Lang is ‘beste van Europa’ en heeft nog twijfels over Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
27 okt. 2024, 09:25
27 okt. 2024, 10:37
Noa Lang praat over zijn voorselectie voor het Nederlands elftal
© NOS - Noa Lang praat over zijn voorselectie voor het Nederlands elftal

Noa Lang weet nog niet of hij zich daadwerkelijk bij het Nederlands elftal gaat melden. De aanvaller van PSV maakt weliswaar deel uit van de voorselectie van Ronald Koeman voor de Nations League-duels met Hongarije en Bosnië en Herzegovina, maar de vraag is of een interlandperiode niet te vroeg komt na zijn revalidatie.

"Voor mij is het geen vraag. Als het aan mij ligt, meld ik me als ik word geselecteerd. Ik snap dat de medische staf van PSV er iets anders naar kijkt”, erkende Lang zaterdag na de 6-0 zege op PEC Zwolle. "We gaan erover sparren en kijken wat het beste is. Maar als het aan mij ligt, ga ik honderd procent naar Oranje. Er is niks mooiers dan het Nederlands elftal."

Artikel gaat verder onder video

'Niemand in Europa' stopt Noa Lang volgens Noa Lang

“De vorige keer was ik er niet bij, omdat ik weer een beetje last had gekregen”, blikt Lang terug op eerdere interlandperiodes. “Het was beter om niet te gaan. En die keer daarvoor was het eigenlijk hetzelfde. We hadden het zo afgesproken. Nu voel voel ik mij beter.”

Lees ook: Max Verstappen op de valreep naar tweede startplaats in GP Mexico

Lang, 25 jaar, speelde in september vorig jaar zijn tiende en laatste interland. Divers blessureleed zorgde ervoor dat hij afgelopen seizoen maar negentien officiële duels voor PSV speelde en minimaal een half jaar aan de kant stond. Deze maand viel hij weer op door te scoren tegen AZ (1-2 winst), Paris Saint-Germain (1-1) en PEC, al vielen de manieren om zijn doelpunt te vieren niet bij iedereen in de smaak.

Lang blaakt weer van het zelfvertrouwen na de afgelopen twaalf maanden waarin blessures hem dwarszaten en van het voetbalveld hielden. "Ik heb altijd genoeg zelfvertrouwen. Daar hoeft niemand zich zorgen om te maken. Ik weet dat als ik fit ben, sowieso in Nederland niemand mij stopt. Niemand in Europa, denk ik. Dat zeg ik gewoon", vertelde hij aan de NOS.

Lees ook: Jutta Leerdam vindt zichzelf geen diva: ‘Mijn DM zat die weken helemaal vol’

Lang beseft dat Koeman links in de aanval meer smaken heeft. "Er staat met Cody Gakpo natuurlijk ook gewoon een topspeler. Dat is een mooie concurrentie. Maar ik weet zeker als ik gewoon mijn ding blijf doen en ik mijn kans krijg, ik die gewoon ga pakken."

Lees meer over:

Nederland Noa Lang