Nieuwe thuisbasis voor Oranje? KNVB denkt na bijna 60 jaar aan vertrek uit Zeist

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 okt. 2024, 15:43
24 okt. 2024, 15:46
Het bondskantoor van de KNVB in Zeist
© IMAGO - Het bondskantoor van de KNVB in Zeist

De KNVB Campus is sinds 1965 is Zeist gevestigd, maar de Nederlandse voetbalbond denkt aan een vertrek uit de gemeente. De bond wil uitbreiden, maar het is nog niet duidelijk of dat op de huidige locatie kan. De KNVB vraagt geïnteresseerde gemeenten met voldoende plek zich te melden bij de voetbalorganisatie.

Vrijdag staat er een advertentie in het magazine van Binnenlands Bestuur, zo meldt het Algemeen Dagblad. Gemeenten die de KNVB in de toekomst willen huisvesten, wordt daarin opgeroepen om zich te melden bij de voetbalbond. "De extra hectares die voor de ambities van de KNVB nodig zijn, lijken in Zeist vooralsnog niet voorhanden. Hoewel de gesprekken met de gemeente nog lopen en niet zijn afgebroken, zet de KNVB de deur voor andere gemeenten alvast wijd open"", schrijft Binnenlands Bestuur.

Artikel gaat verder onder video

KNVB denkt aan vertrek uit Zeist

"De ambitie van de KNVB omvat optimale ondersteuning van alle nationale teams, zowel mannen, vrouwen als de topteams in de jeugdopleiding", zo schrijft de KNVB op haar website. "De ambitie reikt ook verder. We willen topopleidingen blijven verzorgen voor trainers, coaches en bestuurders; regelgeving en rechtspraak bieden bij tuchtzaken en medische begeleiding faciliteren aan zowel topvoetballers als amateurs. Daarnaast gaat onze ambitie ook over het innoveren en ‘slimmer’ maken van het voetbal met bijvoorbeeld nieuwe speelvormen. Tot slot ondersteunt de KNVB de aangesloten clubs met betrekking tot financiële, juridische en ruimtelijke expertise in een complexe wereld met steeds meer regels."

Lees ook: FIFA maakt nieuwe positie van Nederlands elftal én grootste stijgers bekend

De oproep is niet alleen gericht aan gemeenten in Midden-Nederland. Onder meer een goede bereikbaarheid en een internationaal vliegveld op ongeveer een uur rijden zijn pluspunten. "Net als een setting die genoeg privacy biedt aan de internationals", aldus het Algemeen Dagblad. "We nodigen alle geïnteresseerde gemeenten én onze huidige partner de gemeente Zeist uit om te reageren en samen met ons een plan te maken voor een campus van de toekomst. Een plan waarmee we onze verantwoordelijkheid nemen door duurzaam te investeren in de toekomst van ons voetbal, hoogwaardig natuurgebied te ontwikkelen en de maatschappelijke impact in de regio te vergroten", besluit de KNVB.

Lees meer over:

KNVB