Commentator Jeroen Grueter komt in minuut 11 met verontrustende conclusie over Oranje

Daniel Cabot Kerkdijk Daniel Cabot Kerkdijk
14 okt. 2024, 21:35
14 okt. 2024, 21:48
De wedstrijd Duitsland - Nederland in de Nations League
© NOS - De wedstrijd Duitsland - Nederland in de Nations League

Het Nederlands elftal kende een lastige openingsfase in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman ontsnapte door een afgekeurde goal in minuut twee al aan een achterstand. Na elf minuten kwam NOS-verslaggever Jeroen Grueter met een harde conclusie over de rol van Virgil van Dijk binnen het elftal.

Nederland kroop in de tweede minuut al door het oog van de naald. Jorrel Hato en Micky van de Ven zagen er niet goed uit bij de voltreffer, maar werden gered door de videoscheidsrechter van dienst. In de minuten die volgden, leek Oranje nog altijd niet wakker. Volgens Grueter heeft dit te maken met de afwezigheid van Van Dijk.

Nederland speelt ondermaats in eerste helft tegen Duitsland

“Eigenlijk wordt nú al heel goed zichtbaar in hoeverre Oranje Virgil van Dijk mist. De captain, met al zijn ervaring en aanwezigheid. Maar vooral de vele aanwijzingen die hij geeft en het organiseren van de defensie. Eigenlijk van het hele elftal”, concludeerde Grueter in minuut elf.

Van Dijk is maandagavond niet van de partij bij de Nations League-wedstrijd tussen Duitsland en Nederland. De aanvoerder van Oranje is geschorst na zijn rode kaart tegen Hongarije.