Na Simons volgende Oranjespeler geblesseerd: middenvelder weken uit de roulatie

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
24 okt. 2024, 19:33
25 okt. 2024, 09:08
Blessurenieuws voor Ronald Koeman bij Oranje
© IMAGO / Mee Met Oranje - Blessurenieuws voor Ronald Koeman bij Oranje

Jerdy Schouten is de komende weken niet beschikbaar, zo meldt PSV donderdagavond. Uit onderzoek is gebleken dat de middenvelder van het Nederlands elftal met een spierblessure kampt. Trainer Peter Bosz dacht eerder nog dat de kwetsuur mee zou vallen, maar voegde daar direct aan toe dat hij geen dokter is.

Schouten is in ieder geval enkele weken uit de roulatie. "Dit is natuurlijk ontzettend balen, maar ik zal keihard werken om zo snel mogelijk weer belangrijk te kunnen zijn voor het team", zo zegt hij op de website van PSV.

Jerdy Schouten weken uit de roulatie door blessure

Oranje speelt volgende maand de laatste twee groepswedstrijden in de Nations League. 16 november wacht Hongarije en op 19 november volgt een uitduel met Bosnië en Herzegovina. Naar verwachting komen beide duels te vroeg voor Schouten. Vrijdag maakt bondscoach Ronald Koeman zijn voorselectie bekend voor de interlandperiode. PSV-middenvelder Joey Veerman is door een blessure ook niet beschikbaar.

Lees ook: Waar en hoe laat wordt Nederland - Indonesië uitgezonden?

Eerder op de dag werd ook bekend dat Oranjespeler Xavi Simons enkele weken uit de roulatie is. De aanvaller van het Nederlands elftal viel woensdag geblesseerd uit in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool (0-1 verlies). De international werd eerst geraakt door Alexis Mac Allister en kwam even later in botsing met Andy Robertson. Al hinkend verliet Simons ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd hinkend het veld.

Lees meer over:

Jerdy Schouten Jerdy Schouten