Mulder bewierookt Oranjespeler: 'Seedorf en Davids hadden niet zijn grandeur'

Tim van Sintfiet Tim van Sintfiet
05 okt. 2024, 13:42
05 okt. 2024, 13:46
Jan Mulder, Ryan Gravenberch, Cody Gakpo, Arne Slot, Liverpool, Virgil van Dijk, Nations League, Oranje
© NOS - Oud-international Jan Mulder

Jan Mulder geniet van het spel van Ryan Gravenberch. De oud-international raadt het iedereen aan om een wedstrijd van het Nederlands elftal of naar Liverpool te bekijken om de middenvelder in actie te zien. De oud-aanvaller van Ajax en Anderlecht vindt de elegantie in het spel van de Oranjespeler geweldig.

Gravenberch maakt dit seizoen zijn doorbraak mee bij Liverpool. De middenvelder kwam vorig jaar over van Bayern München, maar wist onder trainer Jürgen Klopp nog geen basisplaats te veroveren. Dit seizoen is dat onder de nieuwe coach Arne Slot wel gelukt en de middenvelder krijgt veel lof voor zijn optredens. Ook Mulder is onder de indruk van de Oranje-international. "Ga allemaal naar Liverpool en koop daar een kaartje voor Anfield. Niet vanwege dat stadion, maar om Gravenberch te zien spelen", stelt hij in de Volkskrant.

Artikel gaat verder onder video

Jan Mulder geniet van Ryan Gravenberch

"Zijn stijl vind ik van een zeldzame schoonheid. Hoe hij loopt, er hoeft eigenlijk geen bal aan te pas te komen", aldus Mulder. De vijfvoudig international vergelijkt Gravenberch met Giancarlo Antognoni, een oud-middenvelder die in de jaren zeventig en tachtig uitblonk bij Fiorentina. "Ook zo elegant, maar volgens mij is Gravenberch nóg beter. Hoe hij laatst speelde tegen Manchester United en tegen Duitsland, dat is echt de hoogste klasse. Dat zachte bewegen, je bek viel er gewoon van open." Vervolgens vergelijkt hij de middenvelder met Clarence Seedorf en Edgar Davids. "Twee klassespelers, maar niet met de grandeur van Gravenberch."

Lees ook: Oud-bondscoach dankt moeder Oranjespeler: 'Hij wordt boos als het niet lukt'

Hoewel Mulder erg positief is over Gravenberch, zal hij zelf niet snel afreizen naar Liverpool. "Nee, ik raad het júllie aan. Mij zul je niet snel op de tribune zien staan." Hij heeft daar een speciale reden voor. Als oud-prof is hij namelijk gewend dat mensen voor hém juichen. "Dus om nu zelf het publiek te zijn, met een sjaaltje om mijn nek, dat is mijn eer te na. Diep van binnen bén ik Gravenberch. Snap je?"