Memphis Depay legt zijn bizarre hoekschop tegen Roemenië uit

03 jul. 2024, 08:00
03 jul. 2024, 15:50
Memphis Depay gaat een hoekschop nemen tijdens Roemenië - Nederland
© NOS - Memphis Depay gaat een hoekschop nemen tijdens Roemenië - Nederland

Memphis Depay probeerde dinsdag in de eerste helft van Roemenië - Nederland op een buitengewone manier te scoren. De aanvaller probeerde de bal uit een hoekschop in één keer binnen te schieten, maar hij faalde jammerlijk. De inzet van Depay belandde bijna bij de andere cornervlag, tot verbazing van televisiekijkers en ook spelers.

Met de buitenkant van zijn rechterschoen probeerde hij de bal in één keer binnen te draaien. "Ik zag de keeper de hele tijd ver uit zijn doel staan", werd Depay na afloop geciteerd door NU.nl. "Ik dacht: ik probeer het." Depay moest even wachten met het nemen van de corner, omdat de dienstdoende scheidsrechter Felix Zwayer nog enkele spelers moest toespreken.

Artikel gaat verder onder video

Dat bood Depay de gelegenheid om even met reserve Joshua Zirkzee te praten. "Ik zei tegen hem: ik doe het in één keer", vertelde de aanvaller. "Maar hij verstond mij niet. In de rust zei hij: ‘O, shit, dat bedoelde je’. De uitvoering was niet zoals ik in mijn hoofd had, jammer." Oranje won uiteindelijk met 0-3 door goals van Cody Gakpo en Donyell Malen (2).

Nederland neemt het zaterdag in de kwartfinales van het EK op tegen Turkije. Depay bewaart goede herinneringen aan de laatste onderlinge ontmoeting. In september 2021 was Nederland mede dankzij drie treffers van Depay met liefst 6-1 te sterk voor de Turken, die in de drie voorgaande onderlinge interlands ongeslagen waren gebleven: 4-2, 3-0 en 1-1.

Wie komt een ronde verder, Nederland of Turkije?